bannerPos

Nyt Claas Orbis 900-majsbord

Til sæsonen 2021 fornyer Claas topmodellen i serien af rækkeuafhængige Orbis-majsborde til Jaguar-finsnitterne. Det nye brede majsbord Orbis 900 med en arbejdsbredde på 9 meter har kun en transportbredde på 3 meter, der giver mulighed for landevejskørsel, uden at der kræves dispensation.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
24-09-2020 14:28
Claas har nu lanceret et nyt 9 meter-majsbord med en transportbredde på 3 meter og ny, automatisk transportbeskyttelse.

Til sæsonen 2021 fornyer Claas topmodellen i serien af rækkeuafhængige Orbis-majsborde til Jaguar-finsnitterne.

Det nye brede Orbis 900-majsbord med en arbejdsbredde på 9 meter har kun en transportbredde på 3 meter. Det giver mulighed for landevejskørsel, uden at der kræves dispensation.

Ligesom på Orbis 750 er rammen på det nye Orbis 900 opbygget i fem dele. Dermed kan majsbordet hurtigere end nogen anden foldes ind til en meget kompakt enhed til landevejstransport uden graverende begrænsninger af udsynet fremad og til siderne.

Ved ind- og udfoldningen drejes den fuldt integrerede transportbeskyttelse med advarselsmærkater automatisk i stilling til markarbejde og landevejskørsel. Hele foldningen tager kun 30 sekunder, og føreren behøver ikke stige ud.

Det forkorter tiden på landevejen og tiden til klargøring væsentligt, og aflaster føreren ved transport fra sted til sted. Mellem 2 og 7 km/t skal man bare trykke på en tast for at starte den automatiske foldning. I arbejdsstilling ligger transportbeskyttelsen sikkert i parkeringsstilling.

Høster både majs og helsæd

Orbis 900 kan leveres med et integreret transportsystem, så akseltrykket på 11,5 tons på køreakslen ikke overskrides. Det kører automatisk ud, når vejkørsel eller liftaffjedring aktiveres.

Den flade monteringsvinkel, der kan indstilles i to trin, og den meget flade konstruktion betyder, at der kan opnås en stubhøjde på minimum 85 mm. Orbis 900 anvender både små og store transportskiver i tre trin. Det betyder, at Orbis både kan bruges til høst af majs og helsæd.

Store skiver lige foran indføringen sikrer, at også store høstmængder kan føres sikkert ind i indføringen. Indføringslapper og kolbefælder sørger for, at nedfaldne kolber også ledes ind i indføringen. Styrelisterne i de slidintensive områder er som altid enkle at udskifte.

Komponenterne i materialestrømmen kan vælges i standardudførelse eller i den slidstærke Premium Line-version. Den består af styrelister i stål, fødetromler med ekstra belægning og meget slidstærke knive.

Tilpasser sig konturerne

Til høst af liggende majs kan der leveres sidebeklædninger med en hydraulisk snegl for liggende majs, en kegle for liggende majs til de yderste transportskiver, en forlænget midterspids og spidsforlængelser. Til meget høje majsafgrøder kan der som ekstraudstyr monteres forhøjelser til indføringsbøjlerne.

Med totrins-hovedgearet kan man tilpasse omdrejningstallet til forskellige arbejdsbetingelser. Ved variabelt frontudstyrstræk på finsnitteren bruges altid første gear. Gearene arbejder på lavt omdrejningsniveau og er dermed slidstærke. Desuden er alle transmissioner sikret omhyggeligt mod overbelastning.

På trods af den store arbejdsbredde tilpasser Orbis 900 sig optimalt til konturerne på marken. Det sørger pendulrammen med +/- 5 grader penduludligning og den hydrauliske penduludligning Auto Contour for i forening.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next