180 havefrøavlere til årsmøde i Ringsted

Godt 180 havefrøavlere var med, da der var årsmøde i Vikima Seed A/S, som har udvidet på flere områder.

Med deltagelse af mere end 180 havefrøavlere har Vikima Seed A/S netop holdt årets store avlermøde, og det foregik i Ringsted Kongrescenter.

Med den store stigning i arealerne af havefrø, ikke mindst med baggrund i dyrkningen af hybridspinat, er avlerskaren vokset støt de senere år hos Vikima seed.

Firmaet har i de seneste to år forberedt sig på arealudvidelser, og det er sket med investeringer i rensemaskiner og lagerhaller samt teknologi til forbedring af arbejdsmiljø for mere end 50 millioner kroner. Samtidig er medarbejderstaben vokset til omkring 60 medarbejdere.

Svær kemi-situation

Det årlige avlermøde er dér, hvor faglige erfaringer og forsøgsdata for året bliver delt. Som gæstetalere var to landskonsulenter, Barthold Feidenhans’l og Ghita Cordsen Nielsen.

Flere af indlæggene på mødet omhandlede den svære situation på kemisiden, hvor der er forbud mod flere og flere midler, især inden for skadedyrsbekæmpelse.

Økonomien for havefrøavl har været positiv i 2019, hvor der for de fleste arter har været et udbytte på 10-20 procent over gennemsnittet, og prisniveauet har samtidig været på et fornuftigt niveau. 2019 var tillige året med det største areal af spinatfrø nogensinde i Danmark.

jhal

Læs også