674 dyr til bedømmelse i Hjørring

674 Malkekøer, kødkvæg, heste, får, fjerkræ og kaniner stiller snart til bedømmelse på Hjørring Dyrskue. Det er flere end de seneste år og skyldes især flere heste og kødkvæg.

Arrangørerne bag Hjørring Dyrskue er ovenud tilfredse med årets tilmelding af dyr.
I alt stiller 674 styk til bedømmelse.
- Vi er utrolig glade for, at der er så stor opbakning til dyreudstillingen og dyrskuet generelt i år. Vi var lidt bekymrede med hensyn til tilmelding af heste til skuet på grund af herpessituationen, men der er næsten 100 heste tilmeldt i år, hvilket er en del flere end sidste år, så det er jo utroligt positivt, siger formand for Udstillerudvalget, Jørgen Larsen. 

Fremgang blandt kødkvæget

På kødkvægssiden stiller der også en del flere køer end sidste år. Blandt andet racerne Charolais, Blonde og Hereford møder i år op med en del flere repræsentanter for racerne end sidste år.
Her kan de franske racer, Blonde og Charolais, glæde sig til at skulle bedømmes af den franske dommer Pierre Ive Salle.
Der vises i alt otte forskellige kødkvægsracer.

Gamle husdyrracer

266 malkekøer bliver fremvist i ringen. Et lidt lavere, men tilfredsstillende niveau, set i forhold til, at de normalt tre største udstillere på skuet i år bliver hjemme.
Der fremvises repræsentanter for alle fire malkekvægsracer, Dansk Holstein, Dansk Rød Holstein, Rød Dansk Malkerace og Dansk Jersey.
Her foruden kommer der 10 køer af gamle husdyrracer, som er helt nyt i år.
Får, høns og kaniner får i år et helt nyt udstillingsområde lige bag 4H-staldene. 

Børneskue succes

Børnedyrskuet står også på vippen til at slå rekord. Ser man bort fra 2011, er der ikke set end større tilslutning siden år 2000.
- Det lover godt for fremtidige dyrskueudstillere. Med så stor en tilmelding til dyreudstillingen er der rig mulighed for at komme helt tæt på de flotte dyr, lyder det.
Der er i alt 79 tilmeldinger til børnedyrskuet.
 

Læs også