Arrangementer: Erhvervstilmelding åben til Roskilde

Efter årets publikumsrekord med 113.000 besøgende, og den største maskinudstilling i 27 år, åbner Roskilde Dyrskue nu op for tilmelding til maskin- og erhvervsudstillingen 2020.

- Vi oplever stor interesse fra både gengangere og især nye udstillere, som ønsker at være med på Roskilde Dyrskue. Vi havde i år jubilæumsfejring med rekorder både på udstillingsarealet og besøgstallet, så mange udstillere vil gerne være med næste år, og det er vi rigtig glade for, siger udstillingsansvarlig Niels Mathiasen.

Udstillingsarealet 2020 holder samme størrelse som 2019 med 55.521 m2, som var det største areal siden 1992. Der er åben for tilmelding til maskin- og erhvervsudstilling samt fødevareudstillingen Spisekammeret. Roskilde Dyrskue afholdes i forbindelse med Grundlovsdag 5.-7. juni 2020.

Som noget nyt åbnes der også allerede nu for tilmelding til Roskilde Dyrskues søsterarrangement Store Hestedag, som løber af stablen 5.-6. september 2020.

130 hørte om sikkerhed

Alvoren var til at tage at føle på, da der torsdag aften blev afholdt sikkerhedstema hos Sagro i Herning. Omkring 130 havde ifølge arrangørerne taget mod tilbuddet, der var arrangeret af Familielandbruget Vest-Jylland, Herning-Ikast Landboforening, Holstebro Struer Landboforening, Landboungdom og Sagro.

- Det var ikke advarsler og dundertale, der gjorde det største indtryk, men den unge Christine Hansen Birkegaard, der mistede sin forlovede ved en arbejdsulykke i januar. Det forestående bryllup var så langt i planlægningen, at udkastet til invitationerne skulle have været sendt ud, den dag Svend Nygaards minilæsser væltede ned over ham og dræbte ham. Den knuste samtidig det unge pars drømme om et liv på gården, lyder der fra arrangørerne. 

Konsulent fra Arbejdstilsynet Brian Bøndergaard gennemgik en række af de situationer, som han har oplevet, når tilsynet er kommet ud til alvorlige ulykker, herunder en række dødsulykker. Arbejdsmiljøkonsulent Christina Edstrand udfordrede deltagerne med kortspil, som kan bruges til at sætte forskellige temaer på dagsordenen ude på bedrifterne.

Aftenen blev rundet af med indlæg med Erik Kjeldsen, der repræsenterede Sagros APV-team. Han fortalte om de muligheder, der ligger i at bruge selskabets rådgivere både i forbindelse med de periodiske arbejdspladsvurderinger og ind imellem, så der bliver en mere aktiv stillingtagen til risiko-elementerne på gårdene.

Læs også