Innovationscenter klar med ny øko-platform

En ny vidensplatform om økologisk landbrug har set dagens lys – den blev lanceret forleden ved et åbent hus-arrangement hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug i Skejby.

Stort fremmøde til åbent hus hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Foto: John Ankersen Der blev hygget, spist og netværket i forbindelse med åbent hus hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Foto: John Ankersen

Der var både fest og fagligt input, da Innovationscenter for Økologisk Landbrug, forleden havde inviteret til Åbent Hus i centeret, der holder til i Agro Food Park i Skejby ved Aarhus.

Foruden samtidig at markere dagen med en reception for sin 60 års fødselsdag, kunne adm. direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Kirsten Holst, løfte sløret for en helt nyudviklet platform for økologisk landbrug, der skal gøre det lettere og mere overskueligt for økologiske landmænd at søge viden om økologi inden for alle driftsgrene.

- Den Økologisk Vidensplatform er viden i din lomme hver dag – den økologiske landmands faglige bibliotek, forklarede Kirsten Holst, i sit indlæg med introduktionen af det nye øko-værktøj.

Platformen er blevet til med eksperter fra videncentret, hvor forarbejdet blandt andet har foregået ude hos økologiske landmænd.

- Der har været behov for at samle den økologiske viden ét sted, uddybede Kirsten Holst, der samtidig pointerede, at vidensplatformen stadig er under udvikling, og at der løbende bliver fyldt på hylderne i den.

- Vi kan endnu ikke konkurrere med Google, men vi prøver, lød det fra Kirsten Holst.

Hun understregede, at målet for den nye platform er, at viden skal være aktuel, let at finde og målrettet økologer. Samtidig har digital bæredygtighed været inddraget i udformningen af platformen, der indtil videre findes på dansk – men på sigt er målet en engelsk version også.

I forbindelse med åbent hus dagen var der også arrangeret rundtur og mulighed for at høre forskellige faglige indlæg omkring økologi – herunder efterafgrøder, økologiske bælgfrugter, økologisk mælkeproduktion, nye dyrkningssystemer, klima og biodiversitet.

Læs også