Skæve gulerødder smager som de lige

Små og skæve gulerødder kan være svære at sælge, men et nyt, landsdækkende samarbejde skal hjælpe de skæve eksistenser.

GULERØDDER I landets Rema 1000-butikker kan man nu købe danske økologiske minigulerødder fra DanRoots A/S i en pose med det velkendte Stop Spild Af Mad-logo.

Gulerødderne har 1. klasses kvalitet og smag, men er frasorteret på grund af deres størrelse og udseende. Derfor sælges de nu som 2. klasses minigulerødder. Salget af de skæve gulerødder vil også støtte foreningen Stop Spild Af Mads arbejde i kampen mod madspild.

- De skæve gulerødder smager lige så godt som de pæne og lige. Men vi oplever desværre, at de fleste kunder vil have de »perfekte« lige gulerødder. Vi håber derfor at være med til at rykke forbrugernes krav til grøntsagernes udseende, siger Lone Kondrup Jensen, projektchef i DanRoots A/S og initiativtager til projektet.

- Gulerødder er blandt de mest solgte grøntsager i Danmark. På lang sigt kan det være startskuddet til, at der skabes større interesse for de frasorterede rodfrugter. Naturen producerer jo ikke udelukkende perfekte og lige gulerødder, og det er måske på tide, at de naturlige og skæve gulerødder får en plads i vores hjerter, siger hun.

Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad er gået forrest i kampen mod madspild de seneste 12 år. Stifter og bestyrelsesformand og Årets Europæer 2020, Selina Juul, glæder sig til samarbejdet.

- Grimme gulerødder har brug for mere kærlighed fra forbrugerne. Vi håber også, at vores nye erhvervspartnerskab med DanRoots vil være med til at redde tonsvis af frasorterede gulerødder og dermed få forbrugernes øjne op for, at de frasorterede rodfrugter smager ligeså godt som de perfekte, siger hun.

jhal

Stop Spild Af Mad

Bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragt Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet.

Bevægelsen er i dag Danmarks største frivillige organisation mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord.

Bevægelsens formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild.

Læs også