Møder for sukkerroedyrkere

Det traditionsrige vintermøde for sukkerroedyrkerne afholdes i år virtuelt over tre dage i februar.

Restriktionerne for corona-pandemien har nu også sat sit spor på det årlige vintermøde for sukkerroedyrkerne, som plejer at blive holdt i begyndelsen af februar. Mødet er nemlig aflyst i sin traditionelle form. Det oplyser Bo J. M. Secher fra Nordic Sugar.

Både Nordic Beet Research og Agricentret ved Nordic Sugar har dog meget på hjerte, og derfor har parterne besluttet at holde tre virtuelle vintermøder i februar.

- Der er mange interessante emner, som, vi synes, er vigtigt at få formidlet. Så derfor afholder vi i stedet tre korte virtuelle møder for vores dyrkere, siger Bo J. M. Secher fra Nordic Sugar, og understreger, at møderne bliver forholdsvis korte, så man kan bevare koncentrationen hele vejen igennem.

De virtuelle møder afholdes tre dage i træk i uge 6 – tirsdag den 9., onsdag den 10. og torsdag den 11. februar. De begynder alle klokken 13, og de forventes ikke at vare meget mere end én time.

Nyt tema hver dag

Desiree Börjesdotter fra Nordic Beet Research fortæller i den forbindelse, at dagene bliver delt op i tre temaer – et for hvert møde.

- Den første dag om skadedyr, hvor vi får professor Mark Stevens fra BBRO i England, der er verdens måske mest erfarne bladlusforsker, til at fortælle om deres erfaringer med ferskenbladlus og virusgulsot i England.

Bo J. M. Secher oplyser, at det er programmet Teams, som mange har lært her i »corona-tiden«, der vil blive benyttet til møderne.

- Der vil blive mulighed for at stille spørgsmål via programmets chatfunktion, og skulle man ikke lige kunne nå at se mødet på dagen, kan man altid afspille det senere. Der vil være et link til hvert møde på Agricentrets hjemmeside, fortæller Bo J. M. Secher, og tilføjer med et glimt i øjet:

- Normalt er der forplejning til vores vintermøde, men det må deltagerne af gode grunde selv sørge for i år.

jhal

Program for møderne

Tirsdag den 9. februar klokken 13: Primært fokus på skadedyr. Indlæg fra professor Mark Stevens fra BBRO i England. Han vil fortælle om sit arbejde med bladlus og virus i roer igennem en menneskealder

Onsdag den 10. februar klokken 13: Primært fokus på ukrudtsbekæmpelse og sygdomme. Status på 2020 og en gennemgang af udfordringerne efter tabet af Power-produkterne i ukrudtssprøjtninger og Opera i svampesprøjtninger

Torsdag den 11. februar klokken 13: Primært fokus på dyrkningsteknik. Der vil være en opsamling fra NBR’s 5T-projekt samt lidt om præcisionssprøjtning, optagning og lagring samt erfaringer med fast topskive

Læs også