Selvom man ikke er i nærheden af rekorden, som bød på 1.200 bedækkede hopper, før finanskrisen satte ind, mærkede hingstestationen Katrinelund på Mors fremgang i et ellers faldende marked sidste år, og er i år oppe på 600 bedækninger.
- Vi har stor fokus på, at der ikke kommer nogen udefra og fylder hullerne op med penge, hvis de skulle opstå. Derfor passer vi også utrolig godt på det, vi har, og Ib Kirk (ejeren, red.) gør en dyd ud af selv at komme rundt over det hele hver dag, fortalte Charlotte Kragh, da hun i forbindelse med DM i pløjning hos naboen, familien Gade Nielsen, viste rundt på hingstestationen – en af de få dage, hvor Ib Kirk ikke kunne opfylde ambitionerne om selv at komme rundt i alle kroge af staldanlægget, der har plads til 120 heste, da han var i Tyskland til hingsteauktion.
Charlotte Kragh er en del af det 10 mand store team, der har sin daglige gang på hingstestationen.

Problemhopper

Ib Kirk er tredje generation på Katrinelund, og blev allerede en del af forretningen som syvårig, hvor han kørte rundt med sin pony, Peter Plys, på en ladvogn.
I dag er hans hingste noget større, og en ladvogn er ikke nok, når der skal eksporteres sæd både nord og syd for grænsen.
Det er dog langt fra alle bedækninger, der foregår uden for gårdens 86 hektar. For mens der bliver eksporteret i stor stil, cirka en tredjedel af sæden bliver fløjet til udlandet, har hingstestationen også stor succes med at få problemhopper i fol. Det kræver et ophold på Katrinelund for hopperne, og klientellet har været endnu større på et år, hvor det våde og mørke vejr har lagt en dæmper på brunsten.
- Men der bliver mere interesse, når hopperne kommer til at gå op ad en rigtig hingst og bliver stimuleret på den måde. Derfor har vi rigtig gode resultater i forhold til problemhopper, fortæller Charlotte Kragh, der har flere hopper til at stå i stalden fra marts til de bliver scannet drægtige hen over sommeren.

Stærke springere

På Katrinelund har man hingste, der gerne skulle sikre næste generations top inden for dressuren, men i år, er det især springhestene, der imponerer.
- Vi har aldrig haft så stærk en springkollektion, som lige nu, fortæller Charlotte Kragh.
Blandt andet byder kollektionen på den dobbelte OL-deltager, Equest Carnute, der under den anerkendte danske rytter Thomas Velin har hentet flere topplaceringer ved World Cuppen. En hingst, der først efter sin pension fra de store konkurrencer er blevet brugt som avlshingst.
- Det var først efter OL-deltagelserne, at Thomas Velin turde bruge ham til avl, da han simpelthen er så hingstet, at han ville være umulig at styre, fortæller Charlotte Kragh, der i år også har budt velkommen i stalden til et føl fra Equest Carnute, som hun ser frem til at følge i fremtiden.

Kæledæggen

På rundturen mellem tophingstene var der dog ingen tvivl om, hvem der er kæledæggen i stalden.
En 21-årig temperamentsfuld herre ved navn Crelido, der ikke er bleg for at give skillevæggen et par gevaldige puf, når der flytter en ny nabo ind i boksen ved siden. Det vidner de manglende mursten i væggen om.
- Vi plejer at sige, at alt er til salg her på gården – bortset fra Crelido. Han er lige præcis sådan en hingst, hvor man tænker »wauw«, når man ser ham. Han har alt det, man går efter ved en hingstekåring, lød det fra Charlotte Kragh.