Knap 200 holsteinkøer hævede ydelsen med 2.000 kilo EKM pr. ko leveret til mejeri på to år.
For to år siden var ydelsen på 9.017 kilo EKM på
Sølvdalsgaard i Hobro i Nordjylland. I dag er den 11.137 Kilo EKM pr. ko
leveret til mejeriet. Det er sket på baggrund af enkle og langsigtede
løsninger:
Kvierne kom hjem fra kviehotel, fordi det var meget likviditetskrævende,
at have dem der og når de kom hjem var der flere med klovproblemer. Der blev lavet en ny foderstrategi og så bliver der
stillet krav til køerne.
- Vi lever af køerne og ikke for køerne, konstatere
Flemming Mortensen, men erkender også, at han ikke altid har haft det sådan.
Målet er en høj ydelse. Ikke for, at det skal se godt ud,
men for at tjene penge. Og for at bundlinjen følger ydelsen opad, skal
budgetterne holdes.
- Jeg køber ikke noget, vi ikke har budgetteret med, siger
Flemming Mortensen.
For ham er det blevet sjovere at gå på arbejde, og han kan
sove roligt om natten. Han ved at der er styr på tingene og har fået et
overblik der gør, at det også er nemmere at klare uforudsete ting.
-De store håndtag er trukket, nu skal vi bare skrue på de
små knapper, siger Flemming Mortensen.
Læs mere i onsdagens trykte udgave af Effektivt Landbrug.