Danish Crown har præsenteret nye krav til kødprocenten, og
hos slagterigiganten peger man på, at svineproducenter derfor skal være
opmærksom på ikke at have for mange svin med for lav kødprocent.
Og her er genetikken en væsentlig faktor, og den primære
bidragyder til kødprocenten hos slagtesvinet er duroc-sæd samt genetikken hos
moderen, påpeger Danish Crown.
-
Hvis der indkøbes duroc-sæd og alle søer er indkøbte LY-polte, bør genetikken
ikke volde problemer for at opnå en optimal kødprocent, siger Per Knudsen fra
DC Rådgivning på Danish Crowns egen hjemmeside.
- Er ens slagtesvin derimod produceret på baggrund af hjemmeavlede polte
og/eller intern KS, så kan en lav kødprocent meget vel stamme herfra.
Fra
den 4. maj introducerer Danish Crown nye regler for kødprocenten i indleverede
slagtesvin. Det betyder, at noteringsfradragene for en lav kødprocent bliver
større.