Kampagne for pattegriseliv er populær

Redaktionen

12-02-2015 15:36
Der sættes nu større fokus på nedbringelse af pattegrisedødeligheden
Der er allerede mange, der gerne vil være med i Segesafdelingen Videncenter for Svineproduktions (VSP) kampagne Pattegriseliv.

I kampagnen skal fælles fokus og viden være med til atsikre højere overlevelse i farestalden.

- Vi har løbende haft fokus på højere overlevelse hospattegrisene. Grunden til, at vi sætter ekstra fokus på det nu, er, fordi vihar sat en målsætning om at nå en total dødelighed på under 20 procent i 2020,siger direktør i VSP Claus Fertin på VSP’s hjemmeside.

Her fremgår det, at man for at deltage som afprøvningsværtskal være motiveret til at øge pattegriseoverlevelsen i besætningen.

- Du skal have mindst tre ansatte i dit sohold, sombrænder for at forbedre farestaldens resultater. Og så skal du have lyst til atblive klogere på, hvad der motiverer dig og dine medarbejdere, lyder det fraVSP.

Som afprøvningsvært skal man i samarbejde med VSP vælge enaf kampagnens rådgivningsmodeller: ”Fokus på overblik gennem mentorordning”, ”Fokuspå management” eller ”Fokus på ledelse”.

VSP holder en række møder, hvor interesserede kan høre mereom kampagnen. Der er mulighed for at læse om møderne på VSP’s hjemmeside.

Mindre tysk svineproduktion kan gavne Danmark

21-02-2019 09:14:07

Over 30 procent af alle tyske slagtesvineproducenter regner med at stoppe produktionen i løbet af de næste ti år. Det kan give dansk svineproduktion endnu et boost.


Nye begrænsende næringsstoffer kræver fokus

21-02-2019 09:10:44

De fleste har efterhånden fået styr på kvælstofforsyningen til markens afgrøder, så nu kræves fokus på andre begrænsende næringsstoffer som fosfor og kalium.


Anti-mælk-kampagne vinder frem i Sverige

21-02-2019 08:42:34

Kampagner om, at det er usundt at drikke mælk, vinder frem flere steder i disse tider. Og især i Sverige ser kampagnerne ud til at have fået fat for alvor.


Landmand fik bøde på 143.000 kroner for opbevaring af ukrudtsmiddel - men fik et kæmpe nedslag

21-02-2019 08:00:39

Advokat Liza Rosenberg har på en klients vegne vundet en sag om ulovligt opbevaret ukrudtsmiddel.


Næsten hele rød blok vil skrotte landbrugspakken

21-02-2019 08:00:16

S lægger op til bredt landbrugsforlig efter en eventuel valgsejr for at »rette op på kvælstofindsatsen« fra landbruget. Resten af rød blok mener, at pakken har spillet fallit. V maner til besindighed.


Biogasbranche kæmper for tilskudsordning

21-02-2019 07:00:54

Foreningen Biogasbranchen har frygtet, at Folketinget var i færd med at rive tæppet væk under landmænd og biogasinvestorer. Nu er der måske håb for investorerne.


Seges klager over Tast-Selv: - Ansøgningerne hober sig op

20-02-2019 19:30:56

Der er store problemer med gødningskvote- og efterafgrødeskema i Landbrugsstyrelsens Tast selv-service. Det betyder, at planteavlskonsulenter landet over lige nu har store problemer med at færdiggøre landmænds ansøgninger om landbrugsstøtte, som ifølge plantedirektør »hober sig op i vinduerne«.


Kvægnoter

20-02-2019 17:48:55

Holder bruddet i hvedeprisen?

20-02-2019 16:40:45

Den europæiske hvedepris brød i sidste uge gennem et vigtigt bundniveau. Nu er det så spørgsmålet om bruddet holder ugen ud og om den amerikanske hvedepris følger med i ned-trend. Hvis ja, så skal vi forvente yderligere svækkelse i hvedeprisen i den kommende tid. Men der er stadig risiko for, at bruddet kan gå hen og vise sig at være falsk. Ugens afslutning på hvedemarkedet i både Europa og USA kan med andre ord blive meget vigtig for hvedeproducenter i hele verden.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Høj komfort i smal traktor test

27-08-2018 00:00:13

Mange kompakttraktorer har opnået deres kompakte ydre mål på bekostning af førerkomforten, hvor det især er gået ud over kabinernes rummelighed. Helt modsat er udviklingen med landbrugstraktorer, hvor førerkomforten ofte er en afgørende faktor, når kunderne køber ny traktor.


Side 1 af 1463 (29242 artikler)Prev1234567146114621463Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer