bannerPos

Kampagne for pattegriseliv er populær

12-02-2015 15:36

Der sættes nu større fokus på nedbringelse af pattegrisedødeligheden
Der er allerede mange, der gerne vil være med i Seges afdelingen Videncenter for Svineproduktions (VSP) kampagne Pattegriseliv.

I kampagnen skal fælles fokus og viden være med til at sikre højere overlevelse i farestalden.

- Vi har løbende haft fokus på højere overlevelse hos pattegrisene. Grunden til, at vi sætter ekstra fokus på det nu, er, fordi vi har sat en målsætning om at nå en total dødelighed på under 20 procent i 2020, siger direktør i VSP Claus Fertin på VSP’s hjemmeside.

Her fremgår det, at man for at deltage som afprøvningsvært skal være motiveret til at øge pattegriseoverlevelsen i besætningen.

- Du skal have mindst tre ansatte i dit sohold, som brænder for at forbedre farestaldens resultater. Og så skal du have lyst til at blive klogere på, hvad der motiverer dig og dine medarbejdere, lyder det fra VSP.

Som afprøvningsvært skal man i samarbejde med VSP vælge en af kampagnens rådgivningsmodeller: ”Fokus på overblik gennem mentorordning”, ”Fokus på management” eller ”Fokus på ledelse”.

VSP holder en række møder, hvor interesserede kan høre mere om kampagnen. Der er mulighed for at læse om møderne på VSP’s hjemmeside.

Køb på rygter selv på fakta

Frem mod årsskiftet var der en generel opfattelse af, at USA og Kina ville nå til enighed om en afslutning på de to landes handelskonflikt. Det fik afgrødepriserne op i sidste del af 2019. Selv om det viste sig at være korrekt og selvom fase 1 i en handelsaftale kom på plads, så er det store spørgsmål – vil Kina vitterligt leve op til aftalen og købe flere amerikanske landbrugsprodukter?

Øget overlevelse implementeres i DanBreds avlsmål

Avlsmålet »Hanlig frugtbarhed« i DanBred Duroc bliver ændret til »Frugtbarhed & Overlevelse«. Det vil allerede i år give øget pattegriseoverlevelse, viser beregninger fra Seges Svineproduktion, Avl & Genetik.

Onsdag bydes velkommen til Agro Nord

En totalt udsolgt produkt- og maskinudstilling samt 250 dyr i ringen danner rammerne om dette års Agro Nord den 4. marts i Messecenter Vesthimmerland. Et Agro Nord som i år byder på DM i klipning for første gang.

Ungt sammenhold og gamle køer

Et ungt team Tastum, Skive, stiller i år blandt andet med en knap 15 år gammel 12-kalvs ko. Det er en Q Laf-datter, som bare er en ud af flere særdeles gamle køer i besætningen, der hver dag præsterer deres bedste - godt hjulpet på vej af et ungt hold medarbejdere.

Landbruget bør spille mere med de juridiske muskler

Landbruget bør opgive nytteløs dialog med politikere, der alligevel ikke vil landbruget det godt, og i stedet gribe til det juridiske våben, mener Jens Iversen fra Agerskovgruppen, der nævner krav om målrettede efterafgrøder som et sted at starte.

Lægningen af kartofler skal være godt i gang i april

Godt 50 landmænd var mødt op til Sagros faglige møde om kartoffeldyrkning, hvor blandt andet kvaliteten af læggekartofler blev gennemgået, og hvor forventningen om, at de fleste avlere påbegynder lægningen i løbet af en måneds tid, blev fastholdt.

Det er ikke grødeskæringen, der er problemet

Tønder Kommune mener ikke, at det er manglende vedligehold af vandløb, der gør, at der er forskel på hvor meget vand, der ligger på de danske og tyske marker ved Vadehavet. Derimod skyldes det store vandmængder, der kommer fra oplandet.
Side 1 af 1781 (35612 artikler)Prev1234567177917801781Next