bannerPos

Kampagne for pattegriseliv er populær

Redaktionen

12-02-2015 15:36
Der sættes nu større fokus på nedbringelse af pattegrisedødeligheden
Der er allerede mange, der gerne vil være med i Segesafdelingen Videncenter for Svineproduktions (VSP) kampagne Pattegriseliv.

I kampagnen skal fælles fokus og viden være med til atsikre højere overlevelse i farestalden.

- Vi har løbende haft fokus på højere overlevelse hospattegrisene. Grunden til, at vi sætter ekstra fokus på det nu, er, fordi vihar sat en målsætning om at nå en total dødelighed på under 20 procent i 2020,siger direktør i VSP Claus Fertin på VSP’s hjemmeside.

Her fremgår det, at man for at deltage som afprøvningsværtskal være motiveret til at øge pattegriseoverlevelsen i besætningen.

- Du skal have mindst tre ansatte i dit sohold, sombrænder for at forbedre farestaldens resultater. Og så skal du have lyst til atblive klogere på, hvad der motiverer dig og dine medarbejdere, lyder det fraVSP.

Som afprøvningsvært skal man i samarbejde med VSP vælge enaf kampagnens rådgivningsmodeller: ”Fokus på overblik gennem mentorordning”, ”Fokuspå management” eller ”Fokus på ledelse”.

VSP holder en række møder, hvor interesserede kan høre mereom kampagnen. Der er mulighed for at læse om møderne på VSP’s hjemmeside.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next