Det har haft effekt, at både kvægproducenter og Fødevarestyrelsen har haft fokus på bekæmpelse af sygdommen, lyder det fra styrelsen
Antallet af danske kvægbesætninger med sygdommen
salmonella Dublin er i løbet af i år faldet fra næste 850 til knap 650. Det
oplyser Fødevarestyrelsen.
Herfra konstaterer man, at faldet blandt andet skyldes, at
både Fødevarestyrelsen og kvægproducenter har haft fokus på bekæmpelse af
sygdommen, efter et nationalt overvågnings- og bekæmpelsesprogram trådte i
kraft sidste år.
Fødevarestyrelsen var fra april til juni således på
kontrol- og vejledningsbesøg i cirka 150 besætninger for at informere om
reglerne for bekæmpelse af salmonella Dublin – og for at følge op på, om
besætningsejerne lever op til reglerne.
- Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol viste, at de 150
besøgte kvægejere var gode til at overholde reglerne, lyder det fra
Fødevarestyrelsen.
Ifølge styrelsen var formålet med kampagnen at fremme
sunde og sygdomsfri fødevarer ved at skabe fokus på, hvordan man som
besætningsejer får bugt med salmonella Dublin.
I alt blev knap 100 besætninger erklæret fri for
Salmonella Dublin i kampagneperioden. Ser man på året som helhed er faldet
endnu større og ender lige under de 200.