Embedsmand fik stormøde til at måbe

En embedsmand fra NaturErhverv vurderer, at der bør være adgang til beregninger, der viser de økonomiske konsekvenser af vandplanerne.

Landbruget har i årevis efterspurgt de økonomiske konsekvensberegninger, som EU har krævet i forbindelsen med Danmarks vandplaner. Hidtil har ingen imidlertid følt sig godt nok informeret om, at der skulle foreligge sådanne beregninger.

Men det burde der, fik mere end 400 landmænd torsdag at vide på Bæredygtigt Landbrugs stormøde på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens.

- Virkemiddelkataloget samt undersøgelser fra Aarhus Universitet viser de økonomiske konsekvenser. Så det burde der være adgang til. Jo, det burde der være mulighed for, lød det fra NaturErhvervstyrelsens Jakob Møgelvang.

Lad os se dem

Landmand Jørgen Jørgensen, Sydals, der er medlem af Bæredygtigt Landbrug, er direkte rystet over NaturErhvervstyrelsens melding på mødet.

- Jamen, vi var flere, der bare stod med åben mund og måbede, da vi hørte, hvad Jakob Møgelvang sagde. Og jeg må bare sige, at hvis der foreligger økonomiske konsekvensberegninger af vandplanerne, så er vi rigtigt mange, der gerne vil se dem, fastslog han.

Hos partiet Venstre glæder man sig nu til at se beregningerne, lyder det fra fødevareordfører Erling Bonnesen, der snarest vil stille spørgsmål til regeringen om, hvor han kan finde konsekvensberegningerne.

Læs mere om sagen i fredagens avis

Se her hvor du tegner abonnement 


Læs også