Ny model på danske marked for mellemstore læssere

På nogle af sommerens dyrskuer har gæsterne kunnet studere den nye Qtrak læssemaskine og interessen for den kompakte maskine har været stor.

Martin Hansen, fra den danske importør HCP Nordic, har ansvaret for at introducere Qtrak på det danske marked. Han forventer sig meget af den nye maskintype som størrelses- og funktionsmæssigt placerer sig midt mellem en traditionel minilæsser og en af de større gummihjulslæssere:

- Den er på mange måder et godt bud på en allround-læsser til anlægsgartnere, håndværkere og entreprenører med behov for en robust, stabil og smidig maskine til »lidt af hvert«. Forholdet mellem brugsværdi og pris er fordelagtigt, og med en leasingaftale gennem HCP Finans kan de fleste få råd til at have den i maskinparken.

 

Smidighed og stabilitet

Qtrak er bygget på en fast ramme. Det giver et ekstremt stabilt og robust ”fundament” for resten af maskinen. Den faste ramme går ikke ud over manøvreringen, for med forskellige styringsprincipper og en totalbredde på ned til 1,23 m med standardhjul kan den komme ind selv de mest ”umulige” steder.

Når Qtrak stilles til 4-hjulsstyring, eller »antiface« som producenten kalder det, svinger foraksel og bagaksel hver sin vej og giver maskinen samme smidighed som en midjestyret maskine. Og når den stilles til krabbestyring kan den næsten køre sidelæns eller i hvert fald flytte sig diagonalt i forhold til dens egen længdeakse – det giver en enorm fleksibilitet på bygge- og anlægspladser.

jba

Læs også