Europa-Kommissionen har fremlagt et forslag til reform, der skal styrke afsætningen af fødevarer og andre landbrugsprodukter
EU-landbrugets konkurrenceevne skal styrkes.
Det er i hvert fald budskabet fra Europa-Kommissionen, der
torsdag fremlagde et forslag til en reform, der på sigt skal hjælpe medlemslandene
med at erobre nye markeder for fødevarer og andre landbrugsprodukter.
Den politik, som Kommissionen lægger op til, tager sigte
på at bistå sektoren med at komme ind på internationale markeder – og informere
forbrugeren bedre om den indsats, der bliver gjort for hele tiden at højne produktkvaliteten.
- I en verden, hvor forbrugerne er blevet
mere bevidste om sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed i forbindelse med
produktionen af fødevarer, har landmændene og de små og mellemstore
virksomheder i EU en helt afgørende rolle at spille, siger EU’s kommissær for
landbrug og udvikling i landdistrikter Dacian Ciolos i en
pressemeddelelse.
- EU's landbrugs- og fødevaresektor er
anerkendt for kvaliteten af sine produkter og overholdelsen af normer, man ikke
finder andre steder i verden. Med en eksport til en værdi af mere end 110 milliarder
euro er denne sektor af meget væsentlig betydning, når det kommer an på at
sætte gang i væksten og beskæftigelsen i Den Europæiske Union.