EU vil forsøge at styrke eksporten af fødevarer

Europa-Kommissionen har fremlagt et forslag til reform, der skal styrke afsætningen af fødevarer og andre landbrugsprodukter

EU-landbrugets konkurrenceevne skal styrkes.

Det er i hvert fald budskabet fra Europa-Kommissionen, der torsdag fremlagde et forslag til en reform, der på sigt skal hjælpe medlemslandene med at erobre nye markeder for fødevarer og andre landbrugsprodukter.

Den politik, som Kommissionen lægger op til, tager sigte på at bistå sektoren med at komme ind på internationale markeder – og informere forbrugeren bedre om den indsats, der bliver gjort for hele tiden at højne produktkvaliteten.

- I en verden, hvor forbrugerne er blevet mere bevidste om sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed i forbindelse med produktionen af fødevarer, har landmændene og de små og mellemstore virksomheder i EU en helt afgørende rolle at spille, siger EU’s kommissær for landbrug og udvikling i landdistrikter Dacian Ciolos i en pressemeddelelse.

- EU's landbrugs- og fødevaresektor er anerkendt for kvaliteten af sine produkter og overholdelsen af normer, man ikke finder andre steder i verden. Med en eksport til en værdi af mere end 110 milliarder euro er denne sektor af meget væsentlig betydning, når det kommer an på at sætte gang i væksten og beskæftigelsen i Den Europæiske Union.

Læs også