Ribbehøstet korn er ren succes

Torstedlund producerer årligt 1.700 slagtekalve – og har i år ribbehøstet deres korn til dem. Det har vist sig at give flere fordele

Egon Andersen er driftsleder på Torstedlund ved Haverslev i Nordjylland, og han har i år valgt at ribbehøste 170 hektar korn.

Slagtekalvene på ejendommen har for første dag udvist en større ædelyst, hvilket får driftslederen til at tro på en højere tilvækst.

Antallet af leverbylder er rekordlavt – og så er dyrene mere blanke i pelsen.

Men der er et par ulemper ved ribbehøsten. Den koster omkring en bigballe mindre pr. hektar, fordi finsnitteren kører oven i halmen. Og så har massen af ribbehøstet korn, som er opbevaret i en plansilo, tildens til at varme på foderbordet.

Læs mere om Egon Andersens erfaringer i Effektivt Landbrug onsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også