Øko-formand: Vi skal ikke kritisere andres produktion

At tale andre produktionsformer ned er ikke vejen frem for økologerne, mener Landbrug & Fødevarers økologisektion

Det er økologernes egne fortræffeligheder, der skal frem i lyset. Og der skal ikke sås tvivl om andre landmænds produktionsformer.

Det signal sendte formanden for Landbrug & Fødevarers økologisektion, Uffe Bie, da han tirsdag aflagde årsberetning på Nordkraft i Aalborg.

- Der har på det seneste kørt nogle debatter om, hvordan man skal kommunikere om økologi – både i forhold til dialog med forbrugere, myndigheder og internt i erhvervet. Og den debat har jeg lige lyst til at kommenterer, fastslog formanden, og uddybede:

- Vi har den holdning, at vi kommer længst med ikke at snakke andre ned og kritisere deres måde at producere på. I stedet for skal vi på saglig og sober vis argumenterer og fortælle om vores egne styrker og kvaliteter, fastslog han.

I årsberetningen understregede formandskabet i L&F's økologisektion, at der efter deres mening gennem de senere år er kommet en mere gensidig respekt og accept af hinandens produktionsformer, og om hvordan man favner hele paletten inden for dansk landbrug.

Læs også