Nej til væksthjælp chokerer

Hos Landdistrikternes Landsråd reagerer man nu på økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers udtalelser

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard er chokeret.

Ifølge formanden afviser økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i Jyllands-Posten nemlig alle ideer om at lave mindre vækstpakker, der er rettet mod specifikke brancher og geografiske områder, der slås mod lav vækst og høj ledighed.

- Vi har netop brug for målrettede tiltag, som kan skabe bedre rammer for brancher og erhvervsklynger, der har et stort potentiale, og som er stærkt repræsenteret i landdistrikter og yderområder. Tiltag, som ville gavne virksomhedsudviklingen og bidrage til hele landets samlede vækst, udvikling og beskæftigelse, siger Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.

Formanden mener, at der er et uudnyttet potentiale inden for nogle erhverv, som har eller kan få stor betydning for beskæftigelsen i landdistrikter og yderområder.

Han peger eksempelvis på fødevareerhvervet, turismeerhvervet og andre virksomhedsklynger, som ifølge Steffen Damsgaard langt fra udnyttes fuldt ud i dag, fordi der enten er behov for kick-start hjælp – eller fordi der er lovgivning eller andre vitale ting, der står i vejen for at skabe udvikling.

Læs også