L&F maner til MRSA-ro

Direktør i L&F, Svineproduktion Nicolai Nørgaard peger på, at de resistente bakterier er et arbejdsmiljøproblem

Årets DANMAP-rapport fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut viser, at antallet af danskere, der er smittet med MRSA, er steget med 20 procent fra 2011 til 2012.

Direktør i Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion Nicolai Nørgaard (L&F) understreger, at man hos L&F tager MRSA dybt alvorligt. Men han peger samtidig på, at MRSA er et arbejdsmiljøproblem.

- Det er kun ved besøg i en svinestald eller ved kontakt med folk, der arbejder i en stald, at man kan risikere at pådrage sig bakterien, og selv her vurderer vi ikke, at risikoen er særlig stor. Der er større sandsynlighed for at blive smittet med en resistent bakterie ved en rejse til Asien end ved at besøge en dansk svinestald, siger Nicolaj Nørgaard i et nyhedsbrev fra L&F.

Ifølge Nicolaj Nørgaard følger danske svineproducenter nøje Sundhedsstyrelsens anbefalinger og anvisninger:

- Svineproducenterne følger råd om hygiejne og oplyser deres ansatte om risikoen, så de ved, hvad de skal gøre i de tilfælde, hvor de kommer i kontakt med sundhedsvæsenet og risikerer at skulle i antibiotikabehandling for en infektion eller et sår.

Læs også