Danmarks bedste hø kåres

For tredje år i træk arrangerer Økologisk Landsforening i samarbejde med Frank Erichsen DM i hø. Det foregår på Tangkrogen i Aarhus

I forbindelse med Food Festival i Aarhus er der andet end mad til mennesker på programmet på Tangkrogen.

Det er blandt andet muligt at deltage i DM i hø, som arrangeres for tredje år i træk af Økologisk Landsforening i samarbejde med Frank Erichsen.

Konkurrencen er åben for alle – økologer såvel som konventionelle. I år er konkurrencen udvidet til to kategorier: En for ladetørret hø og en for marktørret hø.

- Det er ikke helt fair at sammenligne de to former for hø, og kunsten at lave marktørret hø er ikke let. Derfor har vi lavet to ”discipliner” i konkurrencen i år, siger kvægbrugskonsulent i Økologisk Landsforening Thorkild Nissen i en pressemeddelelse.

Han er med i dommerpanelet, der blandt andet også tæller fire styk malkekvæg og otte ertebøllefår.

Ifølge Økologisk Landsforening er DM i hø ikke kun for sjov. Det handler også om at skabe opmærksomhed om høets egenskaber som kvægfoder.

- Sukkerindholdet er højere og proteinsammensætningen bedre i hø end i ensilage. Samtidig er der mere struktur i høet, og høet kan udmærket være letfordøjeligt foder, hvis man høster det rettidigt. Hø er den konserveringsmetode af græsset, som bevarer det friske græs’ gode ernærings- og smagsegenskaber bedst hen over vinteren, og derfor er hø også et interessant foder i moderne, storskala mælkeproduktion, lyder det fra Thorkild Nissen.

Interesserede kan blandt andet tilmelde sig konkurrencen på okologi.dk.

Læs også