Vestjyllands Andel sætter rekord

Omsætningen i koncernen Vestjyllands Andel, steg i 2011-2012 til 1,77 milliarder kroner, overskuddet blev 78,5 millioner kroner.

Vestjyllands Andel har i det netop afsluttede regnskabsår sat nye rekorder på omsætning og overskud, og det udløser en rekord stor efterbetaling til foreningens medlemmer.

Koncernens omsætning i regnskabsåret 2011/2012 blev 1,77 milliarder kroner, omkring 15 procent mere end året før. Samlet set blev selskabets tonnage øget med omkring fem procent. Koncernen præsterede et overskud på 78,5 millioner kroner, 6,2 millioner kroner mere end året før, og dermed ny rekord. 26 millioner kroner af årets resultat er hentet i andre selskaber, som Vestjyllands Andel har aktier i.

Årsresultatet blev langt bedre end de 36 millioner kroner, der var budgetteret med i koncernen. Det store rekordoverskud udløser også en rekord stor efterbetaling på 30 millioner kroner til foreningens medlemmer.

 

Fremgang i ton og kroner

Egenkapitalen i selve grovvareselskabet Vestjyllands Andel er øget til 429 millioner kroner ved regnskabsårets slutning mod 368 millioner kroner året før. Det svarer til en soliditet på 53,4 procent, der dokumenterer, at selskabet er økonomisk meget stærkt rustet.

- Det er glædeligt, at vi igen kan præsentere et regnskab, hvor omsætning i både kroner og ton løftes, og at der er et ordentligt økonomisk resultat af årets indsats, siger gdr. Leif Haubjerg, der er formand for Vestjyllands Andel, der nu har over 3.600 medlemmer.

Læs også