Praktik i udlandet

Flere vælger en praktikplads i udlandet, og det er mere selvstændige elever, der vender tilbage

- Man bliver mere selvstændig og bedre til selv at tage ansvar. Samtidig er det en oplevelse for livet, så jeg kan kun opfordre andre til også at tage af sted.

Sådan lyder det fra Jonas Breinholt, Videbæk, der nu er tilbage på Bygholm Landbrugsskole efter tre måneders ophold på en kvægfarm i Irland.

Ud over arbejdet på gården, hvor han lærte selv at tage fat - at tage ansvar - var hans værter også indstillet på, at han skulle opleve noget i Irland - ud og se noget.

- Vi oplever i øjeblikket en større og større interesse fra elever, der ønsker at komme i praktik i udlandet. De hører jo om de fede oplevelser, andre har haft, og vil derfor selv af sted, fortæller Michael Aksel Ellermann, der underviser på Bygholm Landbrugsskole og tager sig af de internationale projekter.

Skolen har elever i praktik i bl.a. Irland, Australien og Canada.

Gavner landmanden
Christian Blæsbjerg, Aulum, der er opvokset i England, savnede en praktikplads og fik plads hos en landmand på Lofoten i Norge, og han har virkelig fået smag for praktikken i udlandet:

- Jeg vil gerne til Australien et års tid, lyder drømmen efter tre måneder i det kolde nord, hvor det med frostgraderne var en opgave at holde gården med de 26 køer i en bindestald kørende.

Den norske landmand var heller ikke i tvivl - han vil kun have danskere i praktik.

Søren Anker Sjølander, Svendborg, var tre måneder i Irland, men her var værtsparret ikke så aktivt med at sikre ham oplevelser i landet, men alligevel er meldingen:

- Man bliver mere moden af et ophold i udlandet. Det bliver lettere at stå på egne ben, når man kommer hjem, og det vil hjælpe landmanden. Man bliver faglig stærk og kan bedre passe gården i weekenden, påpeger Søren Anker Sjølander.

Læs også