Brødr. Ewers indtager Sjælland

Brødr. Ewers gennemfører nu sin strategi om at blive landsdækkende ved at etablere en afdeling på Sjælland. Dermed har virksomheden nu afdelinger i både Jylland, på Fyn og Sjælland.

I samarbejde med Niemanns Maskinstation ved Tureby, har Brødr. Ewers etableret en afdeling, hvor Carsten og Birger Niemann vil forestå den daglige drift med modtagelse af afgrøder og udlevering af planteværn m.m.

Afdelingen kan huse 11.000 ton afgrøder i 2 kornhaller, ligesom der er mulighed for at tørre og rense de modtagne afgrøder. Ved etableringen af afdelingen er der investeret i en ny 60 ton vægt på 18 meter, så der er mulighed for at indveje korn, leveret både med traktor og vogn såvel som lastbiler.

- Vi har i flere år været på udkig efter egnede faciliteter på Sjælland, hvor det var vigtigt for os at vores samarbejdspartner er kendt af de sjællandske landmænd og har et godt ry. Det mener vi at have fundet hos Niemanns Maskinstation, som tillige har en god geografisk placering tæt ved motorvejen og kun få kilometer til Køge Havn, meddeles det fra Brdr. Ewers.

Ønske om øget konkurrence
Brdr. Ewers oplyser, at virksomheden er blevet opfordret af flere sjællandske landmænd til at etablere sig på Sjælland, for at de sjællandske landmænd kunne få et privat alternativ til de to andelsejede grovvareselskaber, der klart dominerer markedet på Sjælland.

- Som bekendt er der kornunderskud i Jylland og tilsvarende kornoverskud på Sjælland. Vi ser det som en oplagt mulighed at tilbyde de sjællandske landmænd at aftage deres korn til foderproduktion i Jylland på vores to foderfabrikker, meddeler virksomheden.

Brdr. Ewers påpeger, at det med etableringen på Sjælland vil blive muligt at kunne tilbyde salg af planteværn, såsæd og gødning samt energiprodukter i form af diesel og fyringsolie og træpiller.

Brødr. Ewers vil på sigt arbejde på at kunne levere foder på Sjælland. Men der er nogle praktiske udfordringer, der skal undersøges inden det kan komme på tale, hvor muligheden for returlæs blandt andet vil her være en afgørende faktor.

Afdelingens åbningstider bliver mandag-torsdag klokken 7.30-16, fredag kl. 7.30-15 og ellers efter aftale.

Læs også