Fendt 939

NYHED: Himmerlands første og Danmarks tredje Fendt 939 er solgt til en svineproducent ved Aars.

Fredag den 27. maj klokken 11.00 modtog Per Haugaard Sørensen sin nyindkøbte traktor. En stor Fendt 939.

- Det er den største traktor indenfor Fendt, fortæller en glad sælger, Palle Mellerup fra Aars Maskinforretning, om en traktor, som snart er klar til ejendommens 500 hektar.

- Den skal bruges foran vores 25 tons gyllevogn og til stubharvning, såning og så videre, fortæller ejeren Per Haugaard Sørensen, om den kvalitetsfyldte traktor.

Kvalitet og detaljer
Den store grønne maskine er udstyret med 390 hestekræfter og har alt i udstyr.

- Den har en vario gearkasse, som gør gearskiftet trinløst. Så er den udstyret med autostyring og har det nye AdBlue system, som gør, at den forurener mindre, fortæller Per Mellerup om Fendt traktoren, som gerne skulle leve op til Per Haugaards forventninger.

En traktor som ikke må stå stille
- Vi valgte at købe denne traktor, fordi vi skulle have noget kvalitet, som skulle holde til at køre måske 10.000 timer, fortæller Per Haugaard Sørensen, som havde hørt godt om den store Fendt 939.

- Vi havde kun hørt godt om den. Så kan det godt være, den er lidt dyrere, men vi har tilsvarende fået det mere for pengene, konstaterer en tilfreds ejer.

Per Haugaard Sørensen valgte også Fendt for at prøve noget nyt. Måske ikke til lige stor jubel for alle medarbejderne.

Fendt kan ikke fås i blå
Jens Buus Sørensen er driftsleder for ejendommens jord, og det er ham, som skal være chauffør på den ny indkøbte skønhed.

Inden der blev skrevet under på købsaftalen, var han med i diskussionen om hvilken slags traktor, som skulle rulle ind på gårdspladsen sidst i maj, og ikke mindst hvilken farve den skulle have.

- Jeg har altid kørt New Holland, men vi kunne desværre ikke få den her i blå, griner en glad Jens Buus Sørensen, inden han går op i traktoren, sætter træskoene og drejer nøglen.

- Gad vide om Jens overhoved kan køre Fendt, siger en tvivlende Per Haugaard Sørensen med et smil på løben, hvortil Palle Mellerup prompte svarer:

- Alle kan køre Fendt!

Læs også