Ny viceformand vil fokusere på konkurrenceevnen

Henrik Frandsen er ny viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Blot seks måneder efter at være trådt ind i Landbrug & Fødevarers bestyrelse er Henrik Frandsen, formand for Sønderjysk Landboforening, nu blevet viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Ved kampvalget om posten i går i Herning slog han sikkert sine to modkandidater. Henrik Frandsen fik 239 stemmer (54 pct), Finn Pedersen fik 152 stemmer (34 pct) og Asger Christensen fik 53 stemmer (12 pct).

- Jeg vil arbejde for at forbedre konkurrenceevne og rammevilkår. Skabe øgede indtjeningsmuligheder, og så vil jeg forsøge at være med til at hjælpe landbruget ud af den krise, som vi stadig står i, siger Henrik Frandsen.

Op til valget havde Henrik Frandsen tilkendegivet, at han støttede Martin Merrild til posten som formand for Landbrug & Fødevarer, men han mener ikke, at det kommer til at betyde noget i samarbejdet med den nyvalgte formand Niels Jørgen Pedersen.

- Da jeg sagde, at jeg støttede Martin Merrild, da fremhævede jeg også, at jeg synes, at Niels Jørgen er en kvalificeret kandidat, der har de kvaliteter, der skal til. Jeg ser overhovedet ingen problemer, lyder det.

Henrik Frandsen fortæller, at han er helt klar til at påtage sig jobbet som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Han er sikker på, at der er masser af arbejde forude.

- Jeg går ind i det her med en meget stor lyst til at prøve på at tage hånd om de udfordringer vi har. Blandt andet det med kommunikation til baglandet. Det mener jeg, er gået lidt tabt i de senere år. Jeg forestiller mig, at jeg skal ud at deltage ved møder i forsamlingshuse med landboforeningerne i den kommende tid, lyder det fra Henrik Frandsen.

Læs også