Masser af dyr og udstillere

DYRSKUE: Alle sejl er sat til, når startskuddet går for Varde Messerne på fredag. Over 500 dyr og omkring 150 udstillere vil danne rammen om dyrskuepladsen, der i år har fået ny placering. Fødevareminister Henrik Høegh vil holde åbningstalen.

På fredag skydes dyrskuesæsonen for alvor af, når det første af de regionale dyrskuer i Syd- og Sønderjylland skydes i gang i Varde. Og der bliver nok at se på ved Varde Messerne 2010. Over 500 dyr og omkring 150 udstillere er tilmeldt i år, hvor omkring 20.000 gæster ventes at lægge vejen forbi i løbet af fredag og lørdag på dyrskuepladsen, der i år har fået en helt ny placering, og er rykket over på den anden side af Lerpøtvej og staldene.

Det betyder at Varde Messerne kan boltre sig på ikke mindre end 10 hektar og give rigtig god plads til udstillere, dyr og publikum.

I år vil der blive budt på en masse for de mange børn, der i løbet af skuet lægger vejen forbi skuet – enten sammen med den daginstitution de går i, eller sammen med forældrene. Foruden et stort aktivitetsland, der er en nyhed i år, bydes der traditionen tro på børnedyrskue.

- Der er rigtig meget at komme efter både for den professionelle landmand eller kvinde, der skal holde sig opdateret på nye trends og muligheder. Men også hobbylandmanden og børnefamilier vil få en stor oplevelse, siger formand for Varde Messerne, Henrik Bertelsen.

Flere dyr
Over 500 dyr, hvoraf halvdelen eller knap 260 alene er malkekvæg. Med det store antal tilmeldte dyr er det lykkedes Varde Messerne ikke bare at holde antallet fra sidste år, men øge antallet af dyr med 7 procent. Også antallet af kødkvæg og heste er stort, ligesom der også vil være får, geder, kaniner.

- Det bliver en meget varieret og spændende udstilling med dyr i mange størrelser og arter, siger tovholder for Varde Messerne, Jens Christiansen.

Høegh holder talen
Varde Messerne skydes i gang på fredag kl. 9.00 med flaghejsning og åbning af standene. Den officielle åbning sker kl. 12, hvor fødevareminister Henrik Høgh holde den officielle åbningstale sammen med Vardes borgmester Gylling Haahr og formand for Varde Messerne, Henrik Bertelsen.

Forinden har de første dyr været til bedømmelse i ringen i form af kødkvæget, inden malkekvæget følger om eftermiddagen. Lørdag er det hestenes tur med udpegning af de bedste dyr.

Begge dage bydes der på spændende skue med masser af udstillere, det traditionsrige grisevæddeløb, hesteopvisning, mønstringskonkurrencer og meget, meget mere.

Læs også