Gård med smil i

PÆDAGOGIK: Ansvarsfølelsen vokser, når man arbejder med dyr. Derfor er Hanstedholm Landbrug dagligdag for udviklingshæmmede i Horsens Kommune.

- Det er dejligt at arbejde med mennesker, som værdsætter en på den måde, de gør her, siger Kurt Jørgensen om sit job som leder af Hanstedholm Landbrug.

Gården Hanstedholm, der ligger lidt udenfor Horsens, er ikke, som landbrug er flest. Den er en af Horsens Kommunes centre for dagtilbud til udviklingshæmmede.

- Landbrugsarbejde er et godt pædagogisk værktøj i forhold til at sikre motivation og livskvalitet hos for eksempel udviklingshæmmede, forklarer Kurt Jørgensen.

To af de meget landbrugsinteresserede brugere på Hanstedholm Landbrug er Nikolaj Rosenbæk og Jørn Christensen. Nikolaj Rosenbæk drømmer om at uddanne sig indenfor landbrug, og derfor tilbringer er han to dage om ugen i praktik på en stor kvægbedrift i nærheden. Jørn Christensen kaldes »kongen af kostalden« på Hanstedholm, for de seneste 13 år har han med stor entusiasme passet og plejet gårdens lille kvægbesætning.

TEMA: LANDEJENDOMME – SIDE 12 - 20

Læs også