AgriNord stopper samarbejde med kommune

I KRIG: Mariagerfjord Kommune sætter udviklingen i stå. Så hårdt bedømmer Landboforeningen AgriNord kommunens arbejde med miljøansøgninger. Byrådsmedlem bakker op.

- Det er politik. Det har ikke noget med hensynet til fjorden at gøre. Når man ikke vil acceptere den halvering af kvælstofudledningen, der rent teknisk kan lade sig gøre nu, men hellere vil lade landbruget fortsætte den gamle drift, arbejder man ikke for fjordens skyld.

Så kategorisk udtrykker byrådsmedlem fra Venstre Niels Kristian Kirketerp sig om sin egen kommunes miljøpolitik. Han forstår godt, at landboforeningen AgriNord nu har stoppet for den videre dialog.

- De har jo forsøgt, siger han og lover samtidig, at venstrepolitikerne vil fortsætte dialogen for at få nye miljøgodkendelser i hus, der vil betyder ny teknologi på landet til glæde for miljøet også i Mariagerfjord Kommune.

- Men det er en frustrerende situation, siger byrådsmedlemmet.

Urealistiske krav
Baggrunden er, at en række landmænd i denne tid modtager afslag på deres ansøgninger om miljøgodkendelse fra Mariagerford Kommune.

Det skyldes kommunens urealistisk høje krav, når de miljøgodkender landbrug, mener landboforeningen AgriNord, der over de sidste to år gentagne gange har gjort forvaltningen og politikere opmærksomme på, at kommunens håndtering af miljøgodkendelser ikke bare er forkert, men også skadelig. Skadelig fordi landbruget er afhængigt af miljøgodkendelserne til fortsat vækst og dermed overlevelse, og skadelig fordi naturen lider, når de nyeste teknologier til miljøbeskyttelse ikke tages i brug, understreger AgriNord.

Landboforeningen tager nu konsekvensen og har sendt et åbent brev til Borgmester H.C. Maarup, hvor man undsiger samarbejdet. Landbruget forlægger nu sagen direkte for miljøministeren.

Læs også