Forskellige fjerkræ-strategier er forståelige

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Rose Poultry har allerede lagt produktionsnedskæringer som følge af fugleinfluenzaen bag sig, mens Danpo først gennemfører dem over to måneder til juli. De forskellige strategier er forståelige, mener Thorkil Ambrosen fra Det danske Fjerkræråd.

En mindre nedsættelse af produktionen i uge syv, otte og ti vurderes til umiddelbart at være nok for Rose Poultry til at overvinde krisen som følge af fugleinfluenzaen.

- Der er ingen tvivl om, at markedet er blevet påvirket af fugleinfluenzaen, men vi vurderer, at situationen er til at overskue, og vi har ingen planer om yderligere tiltag, end dem vi gennemførte tidligere på året, fortæller Per Møller, administrerende direktør hos Rose Poultry.

Hos Lantmännen Danpo betyder fugleinfluenza og boykot i Mellemøsten, at virksomheden fra juli nedsætter produktionen på slagteriet i Farre med 65 procent i to måneder.

er hårdt ramt

- Rose Poultry har størst afsætning på det danske marked, som ikke er så hårdt ramt som det europæiske marked, hvor Lantmännen Danpo er store. Så det undrer mig ikke, at de har forskellige strategier, i forhold til hvordan fugleinfluenzaen skal takles, siger afdelingschef i Det danske Fjerkræråd, Thorkil Ambrosen.

Thorkil Ambrosen fortæller at reduceringen i produktionen skal gennemføres for at få udbud og efterspørgsel til at hænge sammen, så dumpningen af priserne kan stoppes. En fjerkræproducent bliver i dag afregnet med under tre kroner pr. kilo levende kylling.

- Det gør ondt i øjeblikket, men jeg tror, at slagteriernes tiltag er nok. Vi har før overlevet kriser, og vi skal nok gøre det igen, understreger Thorkil Ambrosen, men siger også, at fremtiden må vise, om slagteriernes strategier er de rigtige.

Hos Rose Poultry vil udviklingen på markedet da også blive fulgt intenst de næste måneder, og nye tiltag vil blive gennemført, hvis det skulle blive påkrævet.

- Det er klart at vi følger situationen tæt, og med en beslutningshorisont på et par måneder, gælder det om rykke hurtigt, hvis det bliver nødvendigt, siger Per Møller.

Læs også