Ikke flere brødhvedetillæg

Den 18. september modtog Landbrugets Rådgivningscenter, der administrerer kvælstoftillægget il brødhvede, netop så ansøgninger at det samlede areal oversteg det fastsatte maksimum på 50.000 hektar. Dermed vil de ansøgninger, der indkom den 18. september og alle senere ansøgninger få meddelt afslag.

Nu er det ikke længere muligt at ansøge om ekstra kvælstofdeling til brødhvede til vækstsæsonen 2001-2002.

Den 18. september modtog Landbrugets Rådgivningscenter, der administrerer ordningen, ansøgninger, der bragte det samlede ansøgte areal op over det fastsatte maksimum på 50.000 hektar. Dermed vil de ansøgninger, der indkom den 18. september og alle senere ansøgninger få meddelt afslag.

Det gælder også, selv om der eventuelt bliver annulleret et stort antal hektar brødhvede på et senere tidspunkt. Det er fastslået i bekendtgørelsen, at tildelingerne skal stoppe den dag, det samlede antal ansøgninger overskrider 50.000 hektar.

I perioden fra den 7. august til den 18. september er der reduceret i det ansøgte areal i størrelsesordenen knapt 1.000 hektar, oplyser Landbrugets Rådgivningscenter. Disse arealer har kunnet anvendes ved tildelinger af senere ansøgninger således at status blev tildeling til 49.971,4 hektar eller 99,9 procent af det mulige.

Ifølge Plantedirektoratet vil ordningen fortsætte indtil 2003. Derfor vil der også til endnu en vækstsæson blive en ansøgningsrunde. Det forudsætter naturligvis, at der ikke tages initiativ til ændringer af ordningen.

Læs også