Ordre på 2 mio.: Randers-virksomhed sælger anlæg til Afrika

Den kronjyske møllestensproducent Engsko A/S med base i Randers har landet en millionordre på baggrund af et Danida-finansieret projekt, der skal forbedre levevilkårene i Uganda.

Virksomheden har solgt et stort anlæg til 2 millioner kroner til den ugandiske virksomhed New Kakinga Millers Enterprises ltd.

- Aftalen er kommet i stand ved hjælp af Access2innovations medarbejder i Uganda, Yango Azando, som allerede tidligt i Danida-projektet arrangerede et møde mellem os og det ugandiske mølleri New Kakinga for at koordinere forarbejdet til de centre med dansk teknologi, som skal hjælpe ugandiske smøbønder med at få mere ud af deres høst, siger Henrik Wollesen, adm. direktør i Engsko, i en pressemeddelelse.

For den ugandiske virksomhed var det vigtigt, at det nye anlæg bliver produceret af Engsko, som har et godt navn i branchen. Det solgte anlæg er et såkaldt hammermølleanlæg, som bruges i produktion af majsmel, og det kan forarbejde tre ton majs i timen.

Anlægget bliver produceret på Engsko’s dattervirksomhed i Sydafrika og forventes at være installeret og køreklart fra nytår.

- Vi havde ikke fået den ordre, hvis ikke vi havde truffet New Kakinga gennem Danida-projektet og hvis ikke Yango Azando havde hjulpet os gennem hele forløbet. Det har alligevel taget det meste af 12 måneder at få på plads, siger Henrik Wollesen.

Læs også