Foderselskab sælger den sidste del af forretningen

En af de førende uafhængige leverandører af kvægfoder i Danmark, Mosegården, får nu solgt den sidste del af selskabet til ejerne af Nutrimin.

Det danske foderselskab Mosegården, der leverer foder med fokus på mineralblandinger og suppleringsprodukter til grise og kvæg, har nu fået afhændet den resterende del af forretningen. 

Den hollandske ejer af Nutrimin, Nutreco, har nu købt foderdelen, som har været til salg siden udgangen af 2021, efter stifter og ejer Knud-Erik Jensen døde. Det oplyser Nutreco i en pressemeddelelse.

I september blev selskabets teknikdel solgt til JH Agro, men er nu på hollandske hænder, efter Nutreco, gennem sit datterselskab Trouw Nutrition, har opkøbt Mosegården. I pressemeddelsen oplyser Nutreco, at opkøbet er en del af selskabets strategi om at styrke sine aktiviteter i Danmark.

- Efter købet af Nutrimin sidste år er tilføjelsen af Mosegårdens foderekspertise og stærke brands til vores portefølje i år et væsentligt skridt på vejen for vores aktiviteter i Danmark. Det vil være et værdifuldt bidrag til Nutrecos målsætning om at »Fodre Fremtiden«, udtaler Nutrecos administrerende direktør, Fulco van Lede.

- Med udgangspunkt i styrken fra og kombinationen af Nutrimin, Mosegården og Trouw Nutrition får vi en unik mulighed for at give de danske kunder et samlet og værdiforøgende udbud.

Multinational virksomhed

Mosegårdens salgsdirektør, Torben Nielsen udtrykker glæde over opkøbet.

- Vi anerkender Nutrecos dygtighed på foderområdet, og vi er sikre på, at Nutreco gennem Nutrimin er den rette til at videreføre Mosegårdens aktiviteter. Vores kunder vil derfor stadig kunne nyde godt af Nutrecos innovative løsninger, ligesom de fortsat vil opleve den kundefokus, Mosegården har stået for. På denne måde, og som en del af Trouw Nutrition-forretningen, vil arven efter Mosegården forhåbentlig stadig bidrage til fremtiden for dansk landbrug, udtaler salgsdirektøren.

Nutreco har 11.000 ansatte i mere end 37 lande over hele verden og leverer både foder, rådgivning og teknologi til sine kunder. Trouw Nutrition er koncernens foderområde, mens man via sit Skretting-forretningsområde er involveret i akvakultur og gennem sit NuFrontiers-team arbejde med udvikling af teknologi.

I 2021 havde Nutreco en nettomomsætning på 7,1 milliarder euro (52,8 milliarder kroner), og selskabet er et datterselskab til SHV N.V, som er en familieejet multinational virksomhed med en nettoomsætning på 20 milliarder euro (148,8 milliarder kroner). 

Knud-Erik Jensen grundlagde Mosegården i 1998.

Læs også