Arla investerer milliardbeløb i særlig osteproduktion

Den danske mejerigigant Arla Foods, som er en af verdens førende producenter af mozzarella, meddeler sin hidtil største investering i Storbritannien med højteknologisk produktionsudstyr på mejeriet i Taw Valley i det sydvestlige England med hele 210 millioner euro (1,6 milliarder kroner).

Investeringen gør det muligt for Arla Foods at imødekomme kundernes krav endnu bedre, sikre konkurrenceevne og levere vækst inden for kategorien, som er en del af virksomhedens Future26-strategi.

Med de nye produktionsmuligheder vil Arla Foods være endnu bedre rustet til at imødekomme stadigt mere specifikke krav fra nøglekunder og holde trit med den hurtigt skiftende globale mozzarella-branche.

- Vores mozzarella-forretning har oplevet tocifret vækst i løbet af de sidste fem år, og vi har stærke relationer til nøglekunder, især inden for global foodservice, og det er ud fra den meget solide udgangsposition, at vi annoncerer investeringen i dag, siger viceadministrerende direktør og kommerciel direktør Peter Giørtz-Carlsen i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Men vi ved også, at vi skal arbejde hårdt for at fastholde vores position blandt de globale ledere inden for kategorien og levere på vores strategi. Denne investering giver os mulighed for at forblive blandt lederne inden for mozzarella, betjene vores kunder endnu bedre og samtidig forbedre rentabiliteten for vores landmænds mælk.

Byggeriet forventes at være afsluttet i 2026, og de første produkter fra det nye anlæg vil være klar året efter. Investeringen vil ikke have nogen indvirkning på Arla Foods' to andre mozzarella-produktionsanlæg i Danmark.

Læs også