Kan klare over halvdelen af møderne digitalt
Inden coronakrisen var digitale mødemuligheder ikke noget, formanden for LandboNords planteudvalg benyttede sig af. Nu regner han med fremover at klare 60 procent af sine møder digitalt.

Microsoft Teams kommer fremover til at afløse en stor del af Hans Christian Holsts møder.
Inden coronakrisen ramte Danmark, var Skype, Microsoft Teams og andre digitale mødeværktøjer ikke noget, der fyldte særlig meget hos gårdejer og formand for planteavlsudvalget i LandboNord, Hans Christian Holst, Asaa.
- Lige inden jul snakkede jeg med min gamle madmor fra min tid i Australien over Facetime, men rent professionelt er det ikke noget, jeg har brugt, fortæller planteavleren, der til gengæld har gjort flittigt brug af de digitale redskaber de seneste måneder – både i forbindelse med sit markbrug, sit job hos DLR Kredit, Venstres vælgerforening og andre tillidsposter.
- Det er i hvert fald blevet til 20-25 Teams-møder her den seneste tid, fortæller Hans Christian Holst, der ser store perspektiver i fremtidig rådgivning og mødeafholdelse i cyberspace.
- Det har fungeret supergodt og jeg er meget positiv over for den her mødeform. Min påstand er, at folk i fremtiden vil kunne klare 60 procent af de møder, de før har holdt fysisk, på den her måde. Det kommer jeg i hvert fald til at kunne, spår han.
Kort og præcist
Mens det under corona-nedlukningen har været nødvendig at ty til den digitale mødeform i stort set alle sammenhænge, ser Hans Christian Holst onlinemødernes styrke i forhold til bestemte opgaver.
- Det er de korte præcise ting, man kan klare via nettet. Man kan følge op på de ting, der er sat i gang, spare noget tid og slippe for at drikke en hulens masse kaffe. Og så er det bare lettere at få til at passe ind, når man ikke skal hive flere timer og en køretur ud af kalenderen. Jeg har holdt møder med folk, der sidder ude i traktoren. Det kan sagtens lade sig gøre, siger planteformanden.
- Men det er ikke her, man tager de store sværdslag. Det har holdt tingene kørende under coronakrisen, men man kan ikke komme uden om, at de fysiske møder kan noget andet, konstaterer han.
- Den sjove historie og glimtet i øjet får man ikke med, og så skal man heller ikke glemme, at der nok er en hel del sandhed i den gamle joke om, at mange af de største aftaler er lavet mellem klokken 1 og 3 om natten i en bar. Der tror jeg bestemt ikke, landbruget er nogen undtagelse.