Din medarbejders vanvidskørsel kan ramme dig

Den nye lov, som gør det muligt for politiet at konfiskere biler, der benyttes til vanvidskørsel, kan ramme dig som arbejdsgiver, hvis din medarbejder kører vanvidskørsel i firmabilen, skriver Patriotisk Selskab i et nyhedsbrev.

Godt nok er det medarbejderen, der skal erstatte firmabilen, hvis politiet konfiskerer den på grund af hans/hendes vanvidskørsel. Men det er dig som arbejdsgiver, der hænger på udgiften, indtil medarbejderen har erstattet bilen – det gælder også en eventuel regning fra leasingselskabet, skriver Patriotisk Selskab i et nyhedsbrev om den nye lovgivning.

Her oplyser rådgivningsselskabet, at du ikke på forhånd kan indgå en aftale med din medarbejder, om at han – i tilfælde af at han er skyld i, at din bil bliver konfiskeret – skal svare bod eller skal betale en erstatning, udover hvad følger af de almindelige erstatningsprincipper.

Afskedigelse mulig

Derimod kan du ifølge rådgivningsselskabet som udgangspunkt godt fyre medarbejderen på baggrund af vanvidskørslen og konfiskationen af firmabilen – og også i visse tilfælde bortvise ham eller hende uden varsel. Det har ingen betydning, om medarbejderen er bekendt med loven eller ej.

Hvis bilen ikke er blevet konfiskeret, vil du imidlertid kun i nogle tilfælde kunne fyre medarbejderen, tilføjer rådgivningsselskabet.

Læs også