Fokus på sundhed i det daglige liv og i markøkonomien
Hos Agri Nord kan man i år få tjekket både sin sundhed og sin markøkonomi.

Der bliver også mulighed for at få en snak med planteavlskonsulent Anders Spanggaard (yderst til venstre) og økonomikonsulent Betina Skak Vestergaard om økonomien i planteavlen. Her ses de på rådgivningsbesøg hos mælkeproducenterne Søren Spanggaard (yderst til højre) og Poul Martin Christensen (stående).
Der bliver rig mulighed for at få set sundheden efter både i forhold til ens helbred, men også i forhold til markøkonomien, når Agri Nords konsulenter kommer på årets Kimbrerskue.
Afdelingen for HR & Rekruttering har i en periode haft ekstra fokus på, hvor vigtigt det er, at såvel leder som ansatte har sunde vaner i det daglige. Det giver mere energi og ideer til, hvordan man passer bedre på sig selv.
- Det handler om en sund sjæl i et sundt legeme, siger HR- og ledelseskonsulent Ulla Markvard.
Hun har taget en Bodyage-måler med, som man kan prøve – hvis man tør. Og hun giver en tur på kondicykel, hvor man kan få en ide om sin kondition.
Med på standen er også en repræsentant fra Vesthimmerlands Kommune, som Agri Nord HR & Rekruttering samarbejder med omkring sundhedstilbuddene.
Et efterår med sundhed i fokus
Hen over efteråret har HR & Rekruttering en række tilbud til landmænd, der ønsker at gøre noget ekstra for dem selv og deres ansatte. Man kan enten få sundhedsrådgivning hjemme hos sig selv, eller man kan deltage i to temadage om sundhed.
Emnerne vil være kost, rygning, motion og det mentale helbred.
- Det handler også om at lave en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til at blive, siger Ulla Markvard.
Et godt markbrug har også en god økonomi
Som noget nyt tilbyder Agri Nord Planteavl et tjek af selve økonomien i marken. Ofte er der kun fokus på udbytter, sædskifte, gødskning og planteværn, men Agri Nords konsulenter oplever, at der er mange penge at hente ved at spørge sig selv om, om det nu også kan svare sig, og om ens omkostninger er for store.
Det kan være, forpagtningsaftalerne er for dyre, at kornet sælges for billigt, eller at udbytterne er for lave sammenlignet med kollegaernes.
Alt dette afsløres i en fraktilanalyse foretaget af økonomikonsulenten, som tager et kig på markstrategien sammen med planteavlskonsulenten og landmanden selv.
- Vi oplever, at der kan være rigtig meget at hente, siger Betina Skak Vestergaard, der er en af de konsulenter, der har specialiseret sig i markøkonomien.
Mød hende og de andre konsulenter på Kimbrerskuet om fredagen.