Sundhed for kroppen på skue

Sundhedsshoppen er blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, hvor der blandt andet tilbydes kosttilskudsprodukter, som mange allerede nu har nydt godt af og efter egne udsagn - oplevet effekt af.

Brusken i kroppen nedslides med alderen – og det kan give skavanker. Men der er hjælp at hente, lyder det fra Kirsten Bak Hansen, der indehaver af Sundhedsshoppen, der er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Èn, der har prøvet produkterne fra Sundhedsshoppen er landmand Kurt Ejnar Larsen fra Nr. Nebel.

- Nu kan jeg rejse mig fra en stol uden problemer. Sådan lyder ordene fra 66-årige Kurt Ejnar Larsen, Nr Nebel.

- Jeg har i 15 år, fra 1981 til 1996 malket 85 køer i en bunden stald, og kun haft en malkeskammel. Det er mange gange op og ned i løbet af en dag, så det har slidt på mine knæ. Desuden var jeg tidligere lidt tungere end jeg er i dag, og det belastede selvfølgelig også knæene, hvor brusken er nedslidt, fortæller Kurt Ejnar

En vigtig beslutning

I 1996 skulle Kurt Ejnar og hans kone tage en vigtig beslutning. Deres fem børn har hjulpet til i mark og stald, var fløjet fra reden.

Enten skulle der investeres gevaldigt i en ny løsdrift stald, eller også skulle der sælges. Kurt Ejnar valgte at sælge gården i Hemmet og købte i stedet en mindre ejendom i Nr. Nebel, hvor han i dag har ammekøer og 8 ha jord.

- Selvom jeg stoppede med at malke køer, havde jeg stadigvæk problemer med mine knæ. Det gik rigtig galt for 3-4 år siden, hvor jeg lavede en forkert bevægelse og det gav et smæld i det ene knæ, fortæller Kurt Ejnar som lige siden har prøvet kosttilskud i pille form uden effekt.

- Jeg havde svært ved at muge ud ved køerne og når jeg skulle sætte mig på en stol, valgte jeg altid en med armlæn, for så var det lettere at hive sig op i armene. På den måde undgik jeg at belaste mine knæ, smiler Kurt Ejnar, som i dag er begyndt at cykle igen.

- Vi fik et par elcykler for at aflaste knæet, men jeg har fundet min gamle cykel frem, som jeg igen kan cykle på, uden at knæet protesterer og knirker, griner Kurt Ejnar.

Læste om kosttilskud

- I december sidste år læste jeg om en landmand, som var blevet led problemerne kvit ved at indtage nogle naturlige kosttilskud fra Sundhedsshoppen v/ Varde. Jeg havde tidligere læst artikler om landmænd, der har fået det bedre med deres led, men jeg havde ikke fået taget mig sammen til at kontakte Kirsten Bak Hansen, som driver Sundhedsshoppen v / Varde.

- Denne gang gik der da også en rum tid, inden jeg fik taget mig sammen. Først i midten af januar måned, ringede jeg til Kirsten og fik en snak med hende. Hun anbefalede mig fire forskellige produkter, fordi jeg også døjede meget med kramper i mine læg. Tidligere vågnede jeg ofte om natten og skulle op og gå rundt, inden jeg kunne lægge mig igen. Men efter at jeg har taget produktet Cal + som indeholder de daglige vitaminer og mineraler er det yderst sjældent jeg har krampe. Og aldrig mere om natten, siger en glad Kurt Ejnar.

Ømhed i knæene er væk

- Jeg har nu taget produkterne i tre måneder. I starten tog jeg fire geler om dagen af aktiv, som er proteinstoffet kollagen og fire yumi om dagen som er udtræk fra brun havtang. Sammen med disse tog jeg også pulz to gange om dagen for at booste mit kredsløb. Der gik vel et par måneder inden jeg blev knæproblemerne kvit, og har meget lettere ved mit arbejde. Ved siden af mit hobbylandbrug, arbejder jeg som entreprenør og da jeg hellere vil gå med en skovl i stedet for at sidde på en maskine, kræver det et godt helbred og nogle stærke knæ, når jeg skal op af et hul, vi har gravet. Det var tidligere vanskeligt at komme op, og jeg måtte nogle gange kravle op pga. knæene. I dag kan jeg bare springe op af hullet, griner Kurt Ejnar som lige netop er gået over på vedligehold og tager kun aktiv og yumi hver anden dag, men fortsætter med 1 pulz og den med vitaminer og mineraler dagligt.

Udstiller i Aabenraa

Sundhedsshoppen udstiller igen i år på det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, som afholdes fredag den 26. og lørdag den 27. maj og er at finde i fødevareområdet. Bemærk dog, at Sundhedsshoppen v/ Kirsten Bak Hansen udelukkende udstiller fredag d. 26. maj og er der altså ikke lørdag d. 27. maj, så skal du have en snak med Kirsten, så besøg hende om fredagen.

- Jeg vil rigtig gerne i dialog med både eksisterende brugere af de unikke kosttilskud i gel form, som jeg nu har arbejdet med i 13 år, for at få deres tilbagemeldinger samt møde nye mennesker, jeg kan være med til at gøre en forskel for, fortæller Kirsten, der mener at jo ældre vi bliver des mere får vi øjnene op for, at det er uhyre vigtigt at gøre noget godt for vores helbred.

- At have et godt helbred, både nu og i alderdommen er alfa og omega, og vi kan selv gøre rigtig meget for at bevare et godt helbred. Det som er vigtig er, at vi ikke bare symptombehandler helbredsmæssige udfordringer, men får løst årsagen til problemerne, og det vil jeg gerne hjælpe folk med, slutter Kirsten som altid glæder sig til at komme til fællesdyrskuet i Aabenraa, hvor hun selv som barn var udstiller med hendes kalv og altid har hjulpet hendes far med dyrene på skuet.

Ønsker du yderligere oplysninger, gå ind på www.sundhedsshoppen.dk eller kontakt Kirsten Bak Hansen.

Læs også