Ville have været 175 års-jubilæum i Hjørring

AF ERIK HANSEN

I Hjørring var der lagt op til et helt særligt dyrskue i år. Det er nemlig 175 år siden, det første dyrskue blev afviklet i byen.

- Vi havde på et tidspunkt tanken om at flytte det til september. Men dér er der både travlhed i markerne og mange øvrige aktiviteter. Så måske holder vi en jubilæumsfest eller på anden måde markerer jubilæet. Næste år vil det i sagens natur være for sent, selv om vi under alle omstændigheder til den tid lover et rigtig godt dyrskue med alle de kundemæssige og sociale aspekter, som vi kommer til at savne i år.

Det pointerer formanden for udstillerudvalget, Jørgen Larsen, Tårs, som selv er udstiller af charolais-dyr.

- Det er rigtig trist ikke at få sine dyr bedømt og have det hyggelige samvær med de øvrige udstillere, både her i Hjørring og ved Landsskuet.

Således er der skabt en tradition for at campere i forbindelse med Hjørring Dyrskue, ligesom mange dyreudstillere år efter år praktiserer i Herning.

- For mange udstillerfamilier er det blevet årets højdepunkt, men også vore maskinudstillere møder kunderne på en anderledes måde, blandt andet med aftenarrangementer fredag aften, fortæller Jørgen Larsen.

Forbrugerkontakt

Årets aflysning kommer derfor til at gå ud over kontakten med de 25-27.000 dyrskuegæster. Derfor skal forbrugerkontakten intensiveres på andre fronter i år, blandt andet med åbent landbrug-arrangementerne til september, pointerer dyrskueformanden.

Økonomisk set er det de anvendte mandetimer her op til aflysningen, som går tabt. Til gengæld støtter LandboNord, som ejer Hjørring Dyrskue, hvert år dyrskueafholdelsen. De penge vil være sparet i år.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

Læs også