Dyr diesel øger risikoen for dieseltyveri

Prisen på diesel har taget et historisk prishop, og det øger risikoen for dieseltyveri markant. Alm. Brand advarer sine landbrugskunder om at være ekstra påpasselige for at undgå tyveri.

- Dieseltyveri er desværre et tilbagevendende problem for vores landbrugskunder. Vi har allerede set flere indbrud hos vores landbrugskunder, og med tanke på den rekorddyre diesel er risikoen blevet markant større for tyveri, siger Lars Braune, direktør for produkt, pris og portefølje i Alm. Brands landbrugs- og erhvervsforretning.

Forsikringsselskabet anbefaler derfor sine kunder at være ekstra opmærksomme og træffe en række sikkerhedsforanstaltninger.

- Forebyggelse betaler sig altid, og man kan heldigvis gøre en del for at mindske risikoen for indbrud i sin dieseltank. Som forsikringsselskab vil vi altid gerne hjælpe vores kunder med at forhindre skader og indbrud. Det er blandt andet en god ide at placere tanken i en aflåst bygning eller tæt op ad en mur, så den er sværere at komme til, siger Lars Braune.

Sådan beskytter du dig mod dieseltyveri

Parkér aldrig landbrugsmaskiner ved veje eller åbne områder

Husk altid at aflåse dækslet til dieseltanken

Placér tanken i en aflåst bygning eller tæt op ad en mur, så den er sværere at komme til

Afbryd strøm til den elektriske pumpe, når du forlader bygningen

Videoovervågning og belysning af tanken kan også holde tyven væk

Læs også