Slut med bismag i plantedrikke?
Et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet og Novonesis viser, hvordan fermentering med udvalgte mælkesyrebakterier kan forbedre både smag og ernæringsværdi i plantebaserede mejerierstatninger som soja-, havre- og mandeldrikke.

Foto: Colourbox
Et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet og Novonesis viser, hvordan fermentering med mælkesyrebakterier kan forbedre smag og ernæringskvalitet i plantebaserede mejerierstatninger som soja-, havre- og mandeldrikke. Bakterierne reducerer bismag og nedbryder antinæringsstoffer, hvilket øger næringsstoffernes biotilgængelighed.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.
Prøv 30 dage for 30 kr
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her