Fødevarer 10-06-2022 12:02:52 Forskere vil bruge gule ærter til at lave planteost Gule ærter viser lovende resultater som fremtidens planteost, lyder det fra forskere på Københavns Universitet. Det er lykkedes forskere at udvikle en prototype til fremtidens planteost, som bygger på proteiner fra gule ærter. Foto: Pixabay Morten Ipsen mip@effektivtlandbrug.dk Læs mere om Morten Ipsen Gem Det er lykkedes forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet at udvikle en prototype til fremtidens planteost, som bygger på proteiner fra gule ærter. Vil du læse mere? Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst. Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder. Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen. Prøv os for 10 kr. om ugen Læs også Stort vertikalt landbrug offentliggør bæredygtighedsvision for fremtidens fødevarer Ostepulver kan være nøglen til velsmagende plantemåltider