- Vi unge skal fortælle den gode historie
Landboungdomsformand: - Dygtige unge landmænd er klar til at føre vores erhverv videre og vise forbrugeren, at vi er et professionelt erhverv, som kan binde land og by sammen.

Frederik Petersen: - Landbruget i dag kæmper en unfair kamp, hvor debatten ofte styres af følelser og opspind, i stedet for kolde fakta.
Af Frederik Petersen, formand for Fyns LandboUngdom
Året 2019 er gået, og 2020 står for døren. Vi ser tilbage på et begivenhedsrigt år, ikke kun i Fyns LandboUngdom, men også i dansk landbrug og Danmark generelt.
I landboungdommen kæmper vi fortsat for et nemmere generationsskifte i det danske landbrug. I dag er en gennemsnitslandmand 56 år gammel, og det er stadig de unges opgave at føre vores stolte erhverv videre i fremtiden.
Samtidig kæmper landbruget i dag en unfair kamp, hvor debatten ofte styres af følelser og opspind, i stedet for kolde fakta.
Den gode historie
Det skal vi unge være med til at håndtere.
Vi skal fortælle vores historie, den gode historie – hvor generationsskifterne lykkes på landet, hvor man etablerer sig som ung med sin familie, får børn og bidrager til, måske endda sponsorerer de lokale, frivillige aktiviteter. Eller inviterer spejderklubben på bedriftsbesøg eller i den private skov, sår blomsterstriber omkring de nærliggende veje, hvor der frit kan plukkes en buket til ethvert hjem i den lokale by.
Alt dette for at skabe det gode image fra den unge generation på landet, hvor det er rart at være, hvor man kommer hinanden ved og mødes om traditioner som julen og nytåret.
Vi unge er klar til generationsskiftet. Dygtige landmænd er klar til at føre vores erhverv videre og vise forbrugeren, at vi er et professionelt erhverv, som kan binde land og by sammen og skabe de synergier, der er brug for.
Politik på dagsordenen
Året 2019 bød også på folketingsvalg, som blev til et regeringsskifte. Det bød blandt andet på en ny miljøminister – Lea Wermelin, samt en ny fødevare- og fiskeriminister – Mogens Jensen, som vi sammen med skal skabe de rigtige grundlag for dansk landbrug i 2020.
Fyns LandboUngdom var tidligt på året blandt andet klar med en debataften, hvor alle ungdomspartier var indbudt til debat om dansk landbrug.
Vi var også til stede på delegeretmødet i Herning i november med en klar udmelding på talerstolen om, at vi skal passe på hinanden rundt om på bedrifterne og give os tid til at stoppe op og sætte sikkerhed endnu mere på dagsordenen, end vi har i dag.
Fuld gas og os på det sociale
Traditionen tro, har Fynsk LandboUngdom også afholdt to gode og rigtig velbesøgte traktortrækarrangementer ved de to ud af tre lokalforeninger - Midtfyn og Nordvestfyn. Der var både kolde fadøl, stærke traktorer, røg og full pull. En dag, hvor de lokale folk fra nær og fjern, unge som gamle, kan se en glæde i brølende traktorer og lugten af dieselos i næsen.
Faglige markvandringer, gårdbesøg, fester, juleafslutninger og meget mere berigede 2019 på den sociale front for vore medlemmer.
Vi i Fyns LandboUngdom vil gerne takke Centrovice, Fyns Familielandbrug, Dalum Landbrugsskole og andre interessenter for et god samarbejde i det forgangne år.
God jul og godt nytår!