Putins interesse: Olieprisen kan komme over 100 dollar

Selvom olieprisen faldt en anelse på baggrund af en mulig diplomatisk løsning i Rusland/Ukraine-konflikten, så peger prisen fortsat op for det sorte guld.

Det mener markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro, der tror, at en pris godt over 100 dollar pr. tønde - måske endda op til 125 dollar - er sandsynligt.

Det hele ser dog ud til at afhænge af, hvad Rusland vælger at foretage sig med hensyn til en potentiel invasion af Ukraine.

Så længe konflikten ruller, vil alene frygten for en russisk invasion kunne få olieprisen op, hvilket også er i Putins interesse.

Trading og markedsfokus

Side 14-15

Vårhvede til brød fungerer for flere

Der er stigende interesse for konceptavl af vårhvede til brød blandt planteavlere med interesse for at tage specialproduktioner ind. Vårhvede kan med fordel erstatte eller supplere vårbyg i sædskiftet, lyder det fra planteavler på Langeland.

Planter

Side 9

 

Landbruget ligger højt

Trods stigende omkostninger ender landbrugets 2021-driftsresultat efter ejerløn i niveauet 6,5-8,0 milliarder kroner, viser en Seges-analyse. Historisk set er det et relativt højt niveau for erhvervet som helhed.

Økonomi

Side 2-3

 

Læs også