Global-reporter Jørgen P. Jensen og journalist Daniel Barber lægger vejen forbi den ikoniske Route 66-seværdighed, Cozy Dog Drive In.
Den såkaldte »corn dog« er – til trods for dens ydmyge præsentation – en fødevare, mange amerikanere har kær. I bund og grund består den såkaldte corn dog af en pølse, der er overtrukket i et tykt lag majsmelsdej og friturestegt.
Faktisk er den så elsket, at der er rift om at gøre krav på titlen som opfinderen af den velkendte snack. Det er blandt andet, hvad den legendariske diner og stoppested på Route 66, Cozy Dog Drive In, har gjort.
- Hjemstedet for »den originale« hotdog på pind, dyppet i dej og friturestegt. Stadig beliggende på den berømte Route 66 siden 1949, skriver restauranten på deres hjemmeside.
- Besøg fødestedet for corn dog’en, står der endvidere på en plakat i restauranten.
Ukendt, hvor den stammer fra
Selvom Cozy Dog Drive In påstår at være ophavsstedet bag corn dog’en, har avisen ikke kunnet bekræfte, at det er her, den for første gang blev langet over disken. Tværtimod peger nogle kilder på, at den velsmagende snack blev til for første gang i Texas af tyske immigranter, mens en Google-søgning viser at, de oprindeligt kom fra Oregon-kysten. Atter er der andre kilder, der peger i helt andre retninger:
- Endnu længere tilbage er et patent på et apparat til friturestegning af alle slags fødevarer, som blev indgivet af Stanley Jenkins i 1927 i Buffalo, New York, skriver det digitale fødevaremedie tastingtable.com.
En ting er dog i hvert fald sikkert: Corn dog’en er et vartegn inden for amerikansk street food, der er kommet for at blive, og den nydes på state fairs, karnevaller og forlystelsesparker over hele landet.
Kapitaliserer på Route 66
Udover hot dogs, corn dogs og pommes frites har den populære også meget andet at byde på. Restauranten huser nemlig også på et væld af Route 66-memorabilia såvel som et mini-museum om den historiske rute.
Derudover er der også en gavebutik og souvenir-shop indbygget i restauranten.
Alt er større i USA
Ude på parkeringspladsen til spisestedet får Effektivt Landbrugs globalreporter, Jørgen P. Jensen, øje på en bemærkelsesværdig pickup-truck. Den vidner om, at Amerika er stedet, hvor man gør tingene lidt større, end vi er vante til derhjemme.
- Den kan vi alligevel ikke hamle op med, griner han.