Er det her, »corn dog'en« blev opfundet?

Global-reporter Jørgen P. Jensen og journalist Daniel Barber lægger vejen forbi den ikoniske Route 66-seværdighed, Cozy Dog Drive In.

Cozy Dog Drive In blev grundlagt i 1949 og er et populært stop for mange turister, der rejser langs Route 66. Fotos: Daniel Barber Den ikoniske diner ligger i Springfield, Illinois, og lægger ikke skjul på, at den ligger lige ud til Route 66. Den mørkegrå Chevrolet 2500 HD er så lang, at den rækker ud over parkeringsbåsen uden for spisestedet. Der serveres også almindelige hot dogs i restauranten, såvel som chili »cheese dogs,« som kombinerer chili con carne og ost med en hot dog.

Den såkaldte »corn dog« er – til trods for dens ydmyge præsentation – en fødevare, mange amerikanere har kær. I bund og grund består den såkaldte corn dog af en pølse, der er overtrukket i et tykt lag majsmelsdej og friturestegt.

Faktisk er den så elsket, at der er rift om at gøre krav på titlen som opfinderen af den velkendte snack. Det er blandt andet, hvad den legendariske diner og stoppested på Route 66, Cozy Dog Drive In, har gjort.

- Hjemstedet for »den originale« hotdog på pind, dyppet i dej og friturestegt. Stadig beliggende på den berømte Route 66 siden 1949, skriver restauranten på deres hjemmeside.

- Besøg fødestedet for corn dog’en, står der endvidere på en plakat i restauranten.

Ukendt, hvor den stammer fra

Selvom Cozy Dog Drive In påstår at være ophavsstedet bag corn dog’en, har avisen ikke kunnet bekræfte, at det er her, den for første gang blev langet over disken. Tværtimod peger nogle kilder på, at den velsmagende snack blev til for første gang i Texas af tyske immigranter, mens en Google-søgning viser at, de oprindeligt kom fra Oregon-kysten. Atter er der andre kilder, der peger i helt andre retninger:

- Endnu længere tilbage er et patent på et apparat til friturestegning af alle slags fødevarer, som blev indgivet af Stanley Jenkins i 1927 i Buffalo, New York, skriver det digitale fødevaremedie tastingtable.com.

En ting er dog i hvert fald sikkert: Corn dog’en er et vartegn inden for amerikansk street food, der er kommet for at blive, og den nydes på state fairs, karnevaller og forlystelsesparker over hele landet.

Kapitaliserer på Route 66

Udover hot dogs, corn dogs og pommes frites har den populære også meget andet at byde på. Restauranten huser nemlig også på et væld af Route 66-memorabilia såvel som et mini-museum om den historiske rute.

Derudover er der også en gavebutik og souvenir-shop indbygget i restauranten.

Alt er større i USA

Ude på parkeringspladsen til spisestedet får Effektivt Landbrugs globalreporter, Jørgen P. Jensen, øje på en bemærkelsesværdig pickup-truck. Den vidner om, at Amerika er stedet, hvor man gør tingene lidt større, end vi er vante til derhjemme.

- Den kan vi alligevel ikke hamle op med, griner han.

Læs mere om Effektivt Landbrug på Route 66

Som optakt til præsidentvalget i november rejser Effektivt Landbrug til USA for at tale med landmænd langs Route 66. Her kan du lære om de udfordringer, landets ranchers og farmers står med i hverdagen, og hvilke håb og ønsker de har til den kommende præsident.

Læs mere her

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også