Tanzania: Når der ligger løver foran døren

En gruppe på 11 danske landmænd er for kort tid siden vendt hjem fra en studietur til Tanzania, hvor de kom tæt på en helt anden - men på mange måder positiv - virkelighed trods et meget lavere indkomstniveau.

Rejseleder Per Østergaard fra det landbrugsfaglige rejsebureau Rejsogoplev snakker tehøst med en medarbejder på den meget professionelt drevne farm. Peter Koustrup foran et baobab-træ med en dimension, som vist ikke findes i Danmark udover de næsten 2.000 år gamle ege i Jægerspris Storskov. Elefanterne hiver barken af i tørken, både for at få føde og vand. Kun baobabtræer kan holde til den behandling. Det her træ er 1.400-1.500 år gammelt. Morten Hansen og søn Mads i en mark med malkekøer. Grundet tørken er der ikke meget bid i græsset. Et kig ind I lageret på sukkerfabriken, der tager sukkerrør ind fra lige omkring 50.000 hektar, hvoraf cirka 10.000 hektar er ejet af fabrikken. En løve er et majestætisk rovdyr, som er godt at have på passende afstand. Man kan måske undre sig over, at den ikke lige hopper op og får sig en dansk landmand til frokost? En hel stribe smukke kvinder og børn i smukt festtøj i en Masai-landsby.

På markedet bugner det med friske grønsager.
	
De to grise var alt, hvad deltagerne i studieturen så til den slags på hele turen.

Når man aldrig har sat sine fødder i et andet land eller kontinent, er der mange forestillinger om, hvordan det mon er?

Måske ikke mindst når man som landmand er afsted på en studietur, som ikke alene går tæt på landbruget og fødevaresektoren – men også på alle de mennesker og deres kultur, man møder undervejs.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også