Ny æra for dansk-japansk eksport fra 2019

I Tokyo er begejstringen meget stor på de danske kontorer, der de kommende år skal udnytte mulighederne i den nye EU-Japan Partnerskabsaftale. – Der bliver virkelig brug for grise fra Danmark, fastslår den danske ambassadør Freddy Svane.

Ambassaden har allerede oprettet en særlig indsatsgruppe med den danske statskonsulent Lene Mølsted Jensen (th) i spidsen. Gruppen skal sikre, at den nye EU-Japan aftale udnyttes fuldt ud. De japanske forbrugere vil have godt med fedtmarmoreret kød – som dette. Derfor er japansk og dansk svinekød to forskellige produkter, som begge kan have fordele af mere frihandel. Japanske forbrugere – her i sidste uge i et supermarked i Tokyo – ved ikke, at de eventuelt køber dansk svinekød, da dette er forarbejdet og indpakket af japanske kødfirmaer. Risdyrkning har Japan i flere årtier støttet så meget, at der nu er mere end 100 procent selvforsyning. Mange ældre småbønder – som denne risavler, der i sidste uge var i gang med risplantningen – vil stoppe de kommende år. Her på den nordlige ø, Hokkaido, er der nye topmoderne landbrug. – Det er i dansk interesse, at japansk landbrug bliver mere moderne og udviklet – og vi hjælper dem gerne med rådgivning, fortæller Freddy Svane. Japansk landbrug gennemgår i disse år en kraftig strukturudvikling, så de utallige småfarme samles i få store, moderne bedrifter, som denne svinebedrift nord for Tokyo.

Perspektiverne for den danske eksport til Japan – især for dansk svinekød – er enorme.

Det fastslår den danske ambassadør Freddy Svane med begejstring og fasthed, da Effektivt Landbrug møder ham på den danske ambassade midt i Tokyo.

- Forholdet mellem Japan og Danmark indenfor fødevareområdet er enestående. Vores fødevaresikkerhed er helt i top og vi har aldrig snydt japanerne om sygdomsudbrud.

Is&aeli

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også