- Mange interesserer sig for graduering, og med denne aften har vi vist nogle muligheder for, hvordan man kan komme i gang.
Sådan lød konklusionen efter et stort fremmøde og flere interessante indlæg ved Semler Agros temaaften i Odense forleden om graduering, fra salgskonsulent Jonas Schandorff Christiansen, Semler Agro Odense.

Driftsleder Martin Østerbye fra Andekærgård på Tåsinge fortalte blandt andet om deres bedrift og overvejelserne om at implementere graduering.

Hans budskab var, at opsamlingen og håndteringen af data er meget tidskrævende. Ligeledes er det meget vigtigt at inddrage medarbejdere, så alle har forståelsen for, hvordan data opsamles og det efterfølgende bruges.

Teknik og næringsstoffer

Aftenens program bød også på en gennemgang af en Sulky gødningsspreder og Väderstad Rapid, der begge kan fortage graduering. Ved gennemgangen fik man et indblik i, hvordan teknikken er opbygget, og hvordan graduering fungerer på maskinerne.

Virksomheden Bionutria viste, hvilke fordele der er ved brug af mikronæringsstoffer og gav et indblik i, hvilke muligheder der er i afgrøder – lige fra korn til specialafgrøder som spinat, roer og kartofler.

Desuden fik de fremmødte 70 interesserede landmænd mulighed for at se et eksempel på, hvordan man klarer det forberedende arbejde til graduering.

Prøv det af og få erfaring

AMS-specialist Jens Høj viste på storskærm, hvordan man laver et tildelingskort til en given mark, og derefter udlæser kortet i en fil.

En Sulky gødningsspreder var tilkoblet en traktorterminal fra John Deere, hvor filen efterfølgende blev indlæst. Den var herefter klar til at styre og graduere gødningstildelingen.

Jens Høj opfordrede til at man egentlig bare går i gang, hvis man overvejer at gå i gang med graduering.

- Få lavet nogle simple tildelingskort, begynd og drag nogle erfaringer, påpegede han.

 

Planter