Fanget på kamera: Kreaturvogn blev torpederet af bilist

En uopmærksom bilist torpederede i sidste uge en traktor, der kom kørende med en kreaturvogn i Midt- og Vestjylland.

I sidste uge var en af politiets motorcykelbetjente på videopatrulje, og her så betjenten og optog også et pludseligt opstået trafikuheld.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Facebook. En modkørende mistede opmærksomheden omkring sit køretøj, og kom over i den modsatte vognbane, hvor bilisten torpederede siden af en kreaturvogn. Der skete dog ingen skade, selvom kreaturvognen så meget medtaget ud på videobillederne.

Slap nådigt fra uheldet

Politiet har valgt at dele videoen for at gøre opmærksom på, hvor alvorligt det kan gå, når man er uopmærksom i trafikken.

- Når vi synes, vi kan være bekendt at vise dig den her video, så er det fordi, der ikke var nogen, der kom alvorligt til skade i forbindelse med ulykken her. Der var betydelig materiel skade på køretøjerne, men både bilist, traktorfører og vores kollega slap heldigt fra ulykken. Sådan går det bare ikke altid, når en bilist er uopmærksom, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på sin Facebook-side.

Politiet har været ganske synligt, især på landeveje i Midt- og Vestjylland den seneste tid, blandt andet på grund af en kampagne med fokus på uopmærksom kørsel på landevejene.

Videoen kan ses her på politikredsens Facebook-side:

Tre ud af fem dødsfald i trafikken sker helt eller delvist på grund af uopmærksomhed eller manglende orientering. Fra 2017 til 2021 døde 505 mennesker i trafikulykker, hvor uopmærksomhed/manglende orientering havde betydning, viser tal fra Vejdirektoratet. 

Læs også