Danish Crown: Helligdage skaber stort udbud af oksekød

Noteringen for kalve- og oksekød er uændret i næste uge, lyder det fra Danish Crown.

Forårets helligdage med Kr. Himmelfart som den seneste har skabt et ganske stort udbud på det europæiske marked for okse- og kalvekød, og det gør, at priserne for nuværende flytter sig ganske langsomt, lyder det fra Danish Crown, der i næste uge fastholder noteringen for kalve- og oksekød.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vejret er med til at sætte aktivitet i markedet, men helligdagene har skabt en udbudspukkel, som skal afvikles. Det gør det vanskeligt at flytte priserne på den korte bane, men det underlæggende marked kører godt, så lige nu handler det mest om, at vi er i et vadested, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Godt vejr har flyttet fokus

Det gode vejr har flyttet fokus fra forkødet til bagkødet, hvor udskæringer som striploin, entrecote, culotte, mv., sælges godt. Rygge og mørbrad sælges fortsat godt til de sydeuropæiske markeder, og samtidig er Grækenland kommet tilbage på niveau, hvilket hjælper salget af kalv og kødkvæg.

- Vores eksport til de europæiske markeder er fortsat god, og kigger vi på det danske marked er der et fornuftigt salg til vores samarbejdspartnere i detailmarkedet. Salget til restauranter og cafeer har fortsat potentiale, når vi kigger på vejret. Her forventer vi, at især salget af burgere har lidt mere i sig i den kommende periode, siger Henning Sønnichsen.

Læs også