Hjemmeavlet foder: Samarbejde og synergi er i fokus
Selvforsyning er i fokus på Østerviggård, hvor partnerskabet med en økologisk planteavler blandt andet har betydet, lupiner har været en vigtig del af foderrationen de seneste år.

En af de primære årsager til den øgede selvforsyning, hvor lupiner kom til at indgå, var udfordringer med at få leveret den soja, der var planlagt i de oprindelige kontrakter, da Østerviggård blev overtaget i 2022. Foto: Colourbox
I en tid med stigende usikkerhed på de globale råvaremarkeder og øget fokus på bæredygtighed har mælkeproducent Torben Due og hans samarbejdspartnere på Østerviggård ApS ved Vorbasse valgt en strategi, hvor de selv avler størstedelen af deres foder.
Målet er at blive mindre afhængige af importerede råvarer og samtidig styrke deres bedrift med en høj grad af selvforsyning.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her